Sociálne siete

Šport

Finále B-skupiny na ostrie noža. Real Madrid môže utŕžiť historickú hanbu

Zverejnené:

Upravené: 29. januára 2021 o 21:23

215

large real madrid acfff
ZDROJ: Zápas medzi Real Madrid - Šachtar Doneck, SITA/AP Photo/Efrem Lukatsky

REKLAMA

9. december 2020 17:08 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Najviac zamotaná či skupina s najmenej očakávaným vývojom a bojom do posledného dychu. Takého prívlastky dostala B-skupina Ligy majstrov, z ktorej pred posledným šiestym kolom majú reálnu šancu na postup všetky štyri tímy. A to ešte favoritom Realu Madrid a Interu Miláno patria až tretia a štvrtá priečka.

Ak sú hráči Realu Madrid poverčiví, tak sa môžu obávať historickej hanby. Trinásťnásobní šampióni ani raz v 24 sezónach nechýbali vo vyraďovacej časti Ligy majstrov. Ak však v stredu večer nezvíťazia doma proti lídrovi skupiny Borussii Mönchengladbach, prvýkrát skončia svoje účinkovanie už v jesennej skupinovej časti. No a určitá negatívna súvislosť spočíva aj v tom, že nemeckého súpera privítajú na svojom záložnom Štadióne Afréda Di Stéfana, kde už v tomto súťažnom ročníku prehrali v LM so Šachtarom Doneck a v La Lige s priemernými súpermi Alavésom a Cádizom.

„Vieme, čo je v hre a sme nastavení na víťazstvo. Hráči aj tréneri v Reale sme zvyknutí na to, že hráme pod neustálym tlakom. Práve v takých chvíľach dokážeme zo seba vydať to najlepšie. Bude to veľký zápas,“ sľubuje tréner Realu Madrid Zinedine Zidane na klubovom webe. „Náš súper je fyzicky zdatný, ale aj technicky na výške. Pôjde však o to, ako zahráme my. To bude rozhodujúce,“ dodal Zidane. „Víkendové víťazstvo nad Sevillou bolo pre nás morálnou vzpruhou. Veríme si a s tým aj pôjdeme do zápasu,“ skonštatoval obranca Nacho Fernández.

Prvý súboj skončil remízou

Prvý súboj oboch tímov sa koncom októbra v Borussia-Parku skončil remízou 2:2. Pritom Real v závere ratoval aspoň bod. Rovnaký výsledok v odvete by znamenal istotu postupu pre nemecké mužstvo, v ktorého kádri figuruje aj slovenský reprezentant László Bénes. „Sme pripravení na poriadnu ofenzívu Realu. Musíme sa dobre nastaviť a ukázať väčšie sebavedomie ako naposledy v Lige majstrov doma proti Interu Miláno (prehra 2-3 – pozn.),“ skonštatoval stredopoliar Borussie Christoph Kramer.

Veľkú šancu na postup medzi 16 najlepších má aj ukrajinský Šachtar Doneck. Posunie ho tam víťazstvo na milánskom San Sire alebo remízy v oboch predmetných zápasoch v Miláne a Madride. Inter Miláno so slovenským stopérom Milanom Škriniarom posunie do jarnej vyraďovacej časti víťazstvo nad Doneckom v kombinácii s nie nerozhodným výsledkom v Madride. Iba takto sa Inter dostane v tabuľke pred Šachtar a jedného z dvojice Borussia – Real. „Situácia je vážna, ale v podstate prehľadná. Musíme zvíťaziť a dúfať, že v druhom zápase tiež niekto zo súperov zvíťazí,“ skonštatoval tréner Antonio Conte pre Inter TV. „Určite máme svoju kvalitu, len ju musíme ukázať na ihrisku. Verím, že sme lepšie mužstvo ako Šachtar a že to aj ukážeme,“ dodal Conte.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA