Sociálne siete

Šport

Francúzsky olympionik Ciprés mal sexuálne obťažovať 13-ročné dievča

Zverejnené:

Upravené: 29. januára 2021 o 21:25

194

kelli mcclintock W Ef Bjlrhwcs unsplash effa
ZDROJ: Ilustračné foto/Unsplash/ Kelli McClintock

REKLAMA

9. december 2020 13:00 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Už bývalý francúzsky reprezentant v krasokorčuľovaní Morgan Ciprés čelí v USA obvineniu zo sexuálneho obťažovania. Aktuálne 29-ročný účastník ZOH 2014 a 2018, ktorý na vrcholnej úrovni súťažil v športových dvojiciach po boku Vanessy Jamesovej, mal ešte v decembri 2017 počas tréningov na Floride poslať prostredníctvom instagramu fotografie svojho penisu iba 13-ročnému dievčaťu, ktoré sa tiež venuje krasokorčuľovaniu a pripravovalo sa v rovnakej hale ako Francúz.

Ako informuje americký denník USA Today, Ciprésovi hrozí až päť rokov za mrežami. Počas aktívnej kariéry s Jamesovou získal bronz na MS 2018, zlato na ME 2019 v dva roky predtým na kontinentálnom šampionáte aj bronz. O konci kariéry informoval v septembri 2020. Aktuálne by sa mal zdržiavať v rodnom Francúzsku, kde sa chce venovať podnikaniu a pracovať na podpore výchovy krasokorčuliarskych športových dvojíc v krajine.

Rodičia mladej obete informovali, že vtedajší tréneri francúzskej dvojice John Zimmerman a Silvia Fontanová naliehali na mladú športovkyňu, aby incident zatajila, keďže sa stal tesne pred ZOH 2018 v kórejskom Pjongčangu. Ciprés s Jamesovou pod piatimi kruhmi napokon obsadili 5. priečku.

Právna zástupkyňa dievčaťa Andrea Lewisová potvrdila, že v prípade ešte prebieha vyšetrovanie. Ciprés už skôr uviedol, že za škandál sa rodine ospravedlnil prostredníctvom listu, keďže jeho žiadosť na osobné stretnutie rodina dievčaťa kategoricky odmietla.

Pôvodný článok:
https://eu.usatoday.com/

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA