Sociálne siete

Šport

Halák na striedačke, NY Rangers doma aj s divákmi na tribúnach zdolali Boston

Bruins sa napriek prehre udržali na čele tabuľky Východnej divízie, prehrali však štvrtýkrát z ostatných piatich súbojov

Zverejnené:

Upravené: 27. februára 2021 o 11:33

252

Bruins Rangers
Hráči New Yorku Rangers v popredí, vzadu hráči Boston Bruins, foto: SITA/AP Photo/Bruce Bennett

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA – Ani jeden slovenský hokejista priamo nezasiahol do piatkových zápasov zámorskej NHL, v profilige sa konali tri stretnutia. Hráči New Yorku Rangers nastrieľali najviac gólov v tejto sezóne, v domácom prostredí zdolali Boston Bruins 6:2. Súboj sa hral v Madison Square Garden, premiérovo do ikonickej haly mohol prísť aj obmedzený počet divákov, bolo ich približne 1800. Duel len zo striedačky sledoval slovenský gólman hostí Jaroslav Halák, prednosť pred ním dostal fínsky brankár Tuukka Rask.

Domáci „jazdci“ v stretnutí ani raz neprehrávali, hosťom sa podarilo skorigovať na 1:2 a v závere aj na 2:6. Bruins sa napriek prehre udržali na čele tabuľky Východnej divízie, prehrali však štvrtýkrát z ostatných piatich súbojov. „Stratili sme príliš veľa pukov. Bolo to od nás nezodpovedné,“ poznamenal kouč Boston Bruce Cassidy podľa webu NHL.com.

V domácom prostredí uspeli aj hráči Minnesoty, ktorí si poradili s Los Angeles Kings 3:1, pre Wild to bol už štvrtý triumf za sebou a na lídra Západnej divízie Vegas Golden Knights strácajú len jeden bod. Naopak, Kings v piatok prišli o víťaznú sériu, ktorá sa zastavila na čísle šesť.

Po dvoch prehrách za sebou zvíťazili hráči Colorada Avalanche, ktorí na ľade Arizony Coyotes triumfovali 3:2. V súboji viedli už 3:0, no „kojoti“ v závere zdramatizovali duel gólmi Phila Kessela a Draka Caggiulu v 59. a 60. minúte.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA