Sociálne siete

Šport

Vlhová v sobotňajšom zjazde dvanásta, na víťaznú Gutovú-Behramiovú stráca už 107 bodov

Lara Gutová-Behramiová má po sobote na konte 1147 a Petra Vlhová 1040 bodov. Tretia v celkovom poradí, Švajčiarka Michelle Gisinová, nazbierala 872 bodov.

Zverejnené:

Upravené: 27. februára 2021 o 13:18

274

vlhova
Petra Vlhová, foto: SITA/AP Photo/Alessandro Trovati

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA  – Slovenská reprezentantka Petra Vlhová v piatkovom zjazde na pretekoch Svetového pohára v talianskom Val di Fassa prišla o post líderky celkového hodnotenia SP a v sobotu rovnako v zjazde sa jej manko na Švajčiarku Laru Gutovú-Behramiovú ešte zvýšilo. Kým švajčiarska lyžiarka v sobotu zopakovala svoj triumf z piatka, Slovenka po deviatej priečke z piatka skončila o deň neskôr v druhej desiatke na 12. pozícii. Gutová-Behramiová tak svoj náskok na čele poradia zvýšila o ďalších 78 bodov.

Gutová-Behramiová po šiestom víťazstve v sezóne SP 2020/2021 v súboji o veľký glóbus má náskok 107 bodov pred Vlhovou. Obe sa už v piatok prehupli cez hranicu 1000 bodov, Gutová-Behramiová má po sobote na konte 1147 a Vlhová 1040 bodov. Tretia v celkovom poradí, Švajčiarka Michelle Gisinová, nazbierala 872 bodov.

„Keď sa darí, tak je prakticky jedno, v ktorom stredisku sa preteky konajú. Dnes som prešla strednú pasáž lepšie ako včera, ale stále vidím aj nedostatky, na ktorých môžem pracovať. Teším sa už na nedeľu, v super G sa budem snažiť o tretí triumf za tri dni,“ povedala Gutová-Behramiová podľa webu laola1.at.

Slovenka sa rovnako ako v piatok aj v sobotu objavila na štarte s číslom 19 a od začiatku svojej jazdy sa pohybovala na priečka prvej polovice druhej desiatky. Napokon sa s mankom 1,29 s zaradila na dvanástu pozíciu a tú si už do konca udržala. Stupne víťazov okrem Gutovej-Behramiovej dopĺňajú jej krajanka Corinne Suterová a Nemka Kira Weidleová. Gutová-Behramiová v sobotu dosiahla celkovo 32. triumf v SP, jedenásty v zjazde.

Na čele Talianka

V hodnotení disciplíny je stále na čele Talianka Sofia Goggiová, ktorá vo Val di Fassa absentuje pre problémy s kolenom. Pred posledným zjazdom sezóny, ktorý je na programe 17. marca vo švajčiarskom Lenzerheide, má náskok 70 bodov pred Suterovou a 97 bodov pred Gutovou-Behramiovou. Vlhová je v hodnotení zjazdu dvanásta.

„Petra v prvej časti trate stratila viac ako včera. Jej jazda bola nepokojnejšia, ale jej výkon bol veľmi dobrý. Získala ďalšie dôležité body a zajtra ju čaká superobrovský slalom, v ktorom si bude veriť. Myslím si, že má dobrú šancu na kvalitný výsledok,“ zhodnotila niekdajšia slovenská lyžiarka Veronika Velez-Zuzulová pre RTVS.

Vo Val di Fassa sú v nedeľu 28. februára na programe preteky v superobrovskom slalome, potom sa kolotoč SP presunie do nízkotatranského strediska Jasná a počas nasledujúceho víkendu sa tam uskutočnia obrovský slalom a slalom. Po Jasnej sa bude ešte jazdiť vo švédskom Aare (dvakrát slalom) a vyvrcholením sezóny bude zastávka vo švajčiarskom Lenzerheide (17.-21. marca) postupne so zjazdom, super G, obrovským slalomom a slalomom.

Lara Gutová-Behramiová

Lara Gutová-Behramiová, foto: SITA/AP Photo/Alessandro Trovati

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA