Sociálne siete

Šport

Hviezdny Wayne Rooney povedie Derby County na plný úväzok, kopačky zavesil na klinec

Hviezdny Wayne Rooney povedie Derby County na plný úväzok, kopačky zavesil na klinec

Zverejnené:

Upravené: 16. januára 2021 o 11:00

218

large wayne rooney ddfce
ZDROJ: Wayne Rooney, SITA/AP Photo/Bradley Collyer

REKLAMA

16. január 2021 11:08 SITA, redakcia

DERBY – Anglický futbalový veterán Wayne Rooney končí s hráčskou kariérou a naplno sa bude venovať trénerstvu. Tridsaťpäťročný niekdajší elitný zakončovateľ anglickej reprezentácie prijal ponuku svojho klubu Derby County byť hlavným koučom tímu, ktorý od novembra 2020 dočasne viedol po odchode Phillipa Cocuho.

„Napriek ďalším ponukám som cítil, že Derby County je pre mňa to správne miesto. Každému v klube môžem sľúbiť, že spolu s realizačným tímom sa budeme usilovať o zlepšenie v každej sfére, aby klub dosiahol svoj potenciál, ktorý v ňom vidím,“ uviedol Rooney. Jeho cieľom v sezóne 2020/2021 bude záchrana v II. lige, keďže klub sa aktuálne nachádza v zóne zostupu.

Wayne Rooney prišiel do klubu zo súťaže The Championship v januári 2020 po hráčskom pôsobení v USA v tíme DC United, predtým hral v Anglicku za FC Everton a Manchester United. Vo farbách United nastrieľal rekordných 253 gólov a získal nimi päť anglických titulov aj prvenstvá v Lige majstrov či Európskej lige. Najlepším strelcom sa nestal len v manchesterskom tíme, ale s 53 presnými zásahmi aj vo výbere Anglicka.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA