Sociálne siete

Šport

Medzinárodné testovacie preteky na OH v Tokiu zrušili, súťažiť budú len domáci športovci

Medzinárodná gymnastická federácia po dohode s Japonskou gymnastickou asociáciou rozhodla, že preteky Svetového pohára sa v Tokiu konať nebudú, rovnaký verdikt už skôr padol aj v súvislosti s podujatiami rovnakej úrovne v Nemecku a Veľkej Británii.

Zverejnené:

292

large Japan Olympics Tokyo Rings Return  aadfffabfdcec fbee
Ilustračné foto, zdroj: SITA/AP Photo

REKLAMA

SITA

TOKIO – Medzinárodné testovacie preteky v športovej gymnastike pred letnými OH v japonskom Tokiu sa neuskutočnia. Dôvodom je pretrvávajúca pandémia koronavírusu a s ňou spojené obmedzenia pri cestovaní. Medzinárodná gymnastická federácia (FIG) po dohode s Japonskou gymnastickou asociáciou rozhodla, že preteky Svetového pohára sa v Tokiu konať nebudú, rovnaký verdikt už skôr padol aj v súvislosti s podujatiami rovnakej úrovne v Nemecku (Stuttgart) a Veľkej Británii (Birmingham).

Na pretekoch v Tokiu síce budú chýbať športovci zo zahraničia, no Japonci sa rozhodli otestovať športovisko aspoň na lokálnej úrovni a súťažiť budú len gymnasti z „krajiny vychádzajúceho slnka“.

OH v Tokiu sa mali pôvodne konať v lete 2020, kvôli spomenutej pandémii ich však posunuli o rok. Nový termín začiatku podujatia je naplánovaný na 23. júla 2021. Organizátori prestížneho podujatia čelia kritika z radov obyvateľov Japonska, ktorí si myslia, že hry by mali úplne zrušiť napriek výdavkom v astronomickej výške. Do Tokiu totiž v lete pricestuje približne 10-tisíc športovcov a desiatky tisíc ďalších osôb – rozhodcov, sponzorov, novinárov, vysielateľov či členov realizačných tímov vrátane trénerov.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA