Sociálne siete

Šport

Mladí Slováci na MSJ podľahli Nemcom po predĺžení, ziskom bodu však spečatili postup do štvrťfinále

Zverejnené:

Upravené: 28. januára 2021 o 17:22

206

large hokej juniori bce
ZDROJ: SITA/AP Photo/Jason Franson/The Canadian Press

REKLAMA

29. december 2020 09:22 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov po nedeľňajšom tuhom boji s favorizovaným domácim výberom Kanady a prehre 1:3 získala na majstrovstvách sveta juniorov v Kanade jeden bod za pondelkovú prehru s rovesníkmi z Nemecka 3:4 po predĺžení. Napriek utorkovému neúspechu už majú zverenci trénera Róberta Petrovického istotu postupu do vyraďovacej časti, v tabuľke A-skupiny už nemôžu skončiť horšie ako na 4. priečke. Aktuálne patrí Slovákom tretia priečka, keď z troch duelov nazbierali 4 body.

V súboji plnom zvratom prehrával slovenský výber od 6. minúty gólom Tima Stützleho, ale ešte v prvej tretine vyrovnal v oslabení Michal Mrázik. Rozhodcovia nepostrehli, že Slováci v tomto prípade skórovali z jasného postavenia mimo hry. V úvode druhej časti poslal tím SR do vedenia Oleksij Myklucha. Neskôr síce vyrovnal na 2:2 opäť Stützle, ale druhý gól v zápase zaznamenal aj Mrázik, obaja sa presadili v presilovke. Po druhej tretine bol stav nerozhodný 3:3, keďže 46 sekúnd pred druhou sirénou vyrovnal v početnej výhode Florian Elias. V tretej dvadsaťminútovke gól nepadol a bod navyše pre Nemcov zariadil obranca Mario Zimmermann pri vylúčení Mykluchu.

Mladí Slováci si v súboji s Nemcami trúfali na viac a so ziskom bodu neboli spokojní, aj keď im zariadil postup do štvrťfinále. „Z dnešného duelu sme chceli tri body, takže prehra je sklamaním,“ komentoval tretí duel na šampionát dvojgólový strelec Michal Mrázik. Nemecký tím opäť nastúpil iba so štrnástimi korčuliarmi – deviatimi útočníkmi a piatimi obrancami. Pondelkové dva presné zásahy Mrázik venoval svojmu starému otcovi do neba. „Zomrel pred pár týždňami a bol môj veľký fanúšik,“ komentoval podľa iihf.com Mrázik svoje gesto po prvom zásahu, keď si po ňom pobozkal rukavicu a nasmeroval ju nahor.

Slováci na šampionáte absolvovali dve stretnutia za dva dni a v utorok majú voľno. Posledný duel v základnej A-skupine odohrajú v stredu 30. decembra proti rovesníkom z Fínska, ktorí už tiež majú istotu postupu.

Majstrovstvá sveta hokejistov do 20 rokov 2021 – Edmonton (Kan.):
Slovensko – Nemecko 3:4 po predĺžení (1:1, 2:2, 0:0 – 0:1)
Góly: 11. Mrázik (Golian), 24. Myklucha (Kolenič, Eliaš), 35. Mrázik (Nemec, Jellúš) – 6. Stützle (Elias, Gnyp), 29. Stützle (Gnyp, Bugl), 40. Elias (Gnyp, Peterka), 65. Zimmermann (Peterka, Stützle)
Vylúčení: 7:3 na 2 min, presilovky: 1:3, oslabenia: 1:0
Zostava SR: Latkóczy – Mudrák, Golian, Bečár, Kňažko, Nemec, Stacha, Petrovický, Turan – Mrázik, Jellúš, Faith – Chromiak, Kašlík, Slafkovský – Myklucha, Sojka, Jedlička – Kolenič, Eliaš, Jendek

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA