Sociálne siete

Šport

Mladí Slováci vstúpili úspešne do MSJ, na úvod šampionátu zdolali Švajčiarov

Zverejnené:

Upravené: 28. januára 2021 o 17:43

238

large juniori hokejisti bacdd
ZDROJ: SITA/AP Photo/Jason Franson/The Canadian Press

REKLAMA

26. december 2020 13:25 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Slovenská reprezentácia hokejistov do 20 rokov vstúpila úspešne do juniorského svetového šampionátu v kanadskom Edmontone, na triumf nad rovesníkmi zo Švajčiarska jej stačil aj jediný gól v podaní Romana Faitha. Zverenci trénera Róberta Petrovického v úvodnom súboji celého turnaja držali počas celého duelu krok s mierny favoritom, boli strelecky aktívni a vynikajúcimi zákrokmi ich nad vodou držal brankár Šimon Latkóczy. Ten za svoj chrbát nepustil ani jeden puk, previedol viacero vynikajúcich zákrokov vrátane zneškodnenia pokusu lapačkou súpera do odkrytej bránky necelé štyri minúty pred koncom. „Tento zákrok mi dosť pomohol pred záverom zápasu, ale moji spoluhráči predo mnou zblokovali tiež množstvo striel. Hrali sme ako tím a to ma veľmi teší,“ povedal gólman Latkóczy podľa oficiálneho webu šampionátu. V súboji si pripísal spolu 28 zákrokov.

„Pri tom zákroku do lapačky bola predo mnou skrumáž a oni vystrelili od modrej čiary. Nevedel som presne, kam sa to odrazilo a ja som si to odsledoval a mal lapačku na správnom mieste. Táto výhra je pre nás veľmi dôležitá a celý tím bojoval od začiatku do konca. Som vďačný za túto možnosť, že som mal šancu chytať ako prvý brankár v takom zápase, čo sa neočakávalo. Ten zákrok mi pomohol, ale nebolo to len o jednom zákroku,“ doplnil na tlačovej konferencii, ktorú priniesol web SZĽH.

Jediný gól

Autor jediný gólu stretnutia Roman Faith potvrdil, že zisk troch bodov z úvodného duelu bol veľmi dôležitý pre tím SR „20“. „V Kabíne bolo vidieť, že každý dnes chce zvíťaziť. Emócie v kabíne boli od začiatku len víťazné, nebola tam nejaká veľká nervozita. Počas celého duelu sme čakali na veľkú šancu, až ku koncu sa to tam odrazilo práve mne a bol to víťazný gól. Je to úspech celého tímu.

Tréner Róbert Petrovický tiež hovoril o výsledku tímového úsilia. „Chlapci bojovali až do konca, ale vytiahli zo seba maximum. Je to síce tesný výsledok, no triumf nás veľmi teší. Od prvého až po posledného hráča to bol výborný výkon podporený brankárom. Chlapci podriadili všetko víťazstvo a som rád za tento úspech chlapcov,“ prezradil Petrovický po stretnutí.

Mladí Slováci sa najbližšie na šampionáte predstavia v nedeľu 27. decembra, keď od 16.00 h miestneho času (o polnoci z nedeľa na pondelok SEČ) vyzvú rovesníkov Kanady. Domáci mladíci sú favoriti na zisk zlatých medailí.

Majstrovstvá sveta hokejistov do 20 rokov 2021 – Edmonton (Kan.):
Švajčiarsko – Slovensko 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Gól: 55. Faith (Nemec, Mrázik)
Vylúčení: 6:4 na 2 min, navyše: Kňažko (SR) 10 min za narazenie na mantinel, presilovky a oslabenia: 0:0.
Zostava SR: Latkóczy – Mudrák, Golian, Bečár, Kňažko, Nemec, Stacha, Turan – Mrázik, Jellúš, Faith – Chromiak, Myklucha, Slafkovský – Mešár, Sojka, Kašlík – Kolenič, Eliaš, Jendek – Jedlička

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA