Sociálne siete

Šport

Tréner Neapola má dvojité videnie a poklesnuté viečka. Gattuso už 10 rokov trpí myasténiou

Zverejnené:

Upravené: 28. januára 2021 o 17:45

230

large Gennaro Gattuso feb
ZDROJ: Na snímke Gennaro Gattuso, SITA/AP Photo/Alessandro Garofalo/LaPresse

REKLAMA

26. december 2020 11:10 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Talian Gennaro Gattuso bol ako futbalista prototypom bojovníka s buldodžou vôľou. Ako tréner SSC Neapol sa snaží svojim zverencom vštepovať rovnaké hodnoty, ale jeden veľký boj zvádza už niekoľko rokov okrem súperov aj sám so sebou. Trpí zrakovou myasténiou, čiže chorobou, ktorá oslabuje jeho očné svaly a viečka. Z tohto dôvodu prestal chodiť na pozápasové rozhovory a dokonca sa na lavičke Neapola objavil s náplasťou cez oko.

„Posledných 12 dní nie som sám sebou. Trpím, ale viem, že stále žije. Myasténiu mám už desať rokov a toto je po tretí raz, čo choroba prepukla a môj stav sa zhoršil. Verím však, že to prejde a moje oči sa vrátia naspäť do normálu,“ uviedol 42-ročný Gattuso, cituje ho aj portál britského denníka Daily Mail.

Myasténia unavuje oči a môže spôsobiť aj dvojité videnie a poklesnuté viečka. Problémy zvyčajne nastanú na konci dňa alebo po častom používaní očí. Na otázku, či pre túto svoju indispozíciu premýšľal o konci trénerskej kariéry, Gattuso rozhodne odpovedal – nie. „Cítim sa vyčerpaný a vidím dvojmo. Ak sa vám to deje 24 hodín denne, nie je to nič príjemné. Iba blázon ako ja by za takých podmienok pokračoval s futbalom, ale to je môj život a budem to robiť až do smrti. Keď zomriem, chcem, aby ma odviezli na štadión, kde som celý život býval,“ komentoval bývalý 73-násobný taliansky reprezentant a zlatý medailista z MS 2006.

SSC Neapol aj so slovenským reprezentantom Stanislavom Lobotkom je aktuálne na piatom mieste talianskej Serie A. Gattusov tím zaostáva o 9 bodov za lídrom AC Miláno.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA