Sociálne siete

Šport

Na Australian Open zakázali vlajky Ruskej federácie po zápase Ruska a Ukrajinca

Zverejnené:

Upravené: 17. januára 2023 o 14:23

976

Zdroj: Pinterest

REKLAMA

Globalnews

Austrálsky tenisový klub zakázal vlajky Ruska a Bieloruska na tenisových majstrovstvách Australian Open po tom, čo fanúšikovia zavesili ruskú vlajku na kurt počas zápasu Ukrajinca proti Rusovi.

Zdroj: Theage.com.au

„Našou pôvodnou zásadou bolo, že fanúšikovia si so sebou mohli priniesť vlajky, ale nemohli ich použiť na vyvolanie nepokojov. Včera sme mali incident, keď bola na kurte umiestnená vlajka. Budeme pokračovať v spolupráci s hráčmi a fanúšikmi, aby sme zabezpečili čo najlepšie podmienky na užívanie si tenisu.“

Uvádza sa, že vystúpenie niekoľkých osôb na kurte v tričkách s ruskými symbolmi a portrétom ruského prezidenta Vladimíra Putina počas zápasu ukrajinskej tenistky Jekateriny Beindlovej proti Ruske Kamile Rakhimovej viedlo k diplomatickému incidentu.

Nemecká vláda rozhodla o novom ministrovi obrany

Ukrajinský veľvyslanec v Austrálii Vasyl Miroshnichenko požadoval, aby organizátori konali.

Treba tiež poznamenať, že ukrajinskí fanúšikovia počas incidentu zavolali na súd bezpečnosť a políciu, ale neurobili nič.

Austrálsky tenisový klub umožnil športovcom z Ruska pôsobiť ako nezávislí hráči, ale nie reprezentovať svoju krajinu. Namiesto ruskej vlajky sa vedľa mien hráčov objaví biela alebo neutrálna vlajka.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA