Sociálne siete

Šport

Nestarnúci Jágr má za sebou štart už aj v tejto sezóne

Zverejnené:

Upravené: 29. januára 2021 o 15:54

598

large jagr bcef
ZDROJ: Jaromír Jágr, SITA/AP Photo/Petr David Josek

REKLAMA

17. december 2020 13:47 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Už o dva mesiace oslávi 49. narodeniny, no s aktívnou kariérou hokejistu ešte neskončil. V strede aktuálneho týždňa si dokonca pripísal premiérový súťažný štart v tejto sezóny, na triumfe Kladna nad Jihlavou 7:5 sa podieľal jednou asistenciou. „V prvej tretine som zažil asi najhorší hokej v kariére, ale som veľmi rád, že som nastúpil,“ prezradil Jágr podľa webu iDnes.cz. Medzi seniormi Kladna pritom debutoval ešte v sezóne 1988/1989, teda pred 32 rokmi. Pôvodne plánoval do súťažného diania vstúpiť až v januári, no v klube, ktorý sám vlastní, však bolo potrebné vyplniť medzeru v zostave. Teraz má na svojom konte aspoň jeden duel už v 33. sezóne po sebe.

„Celé to bolo dosť narýchlo, nemali sme tam koho dať. V utorok to bola panika, nemohol som nájsť svoje zápasové hokejky, rukavice a korčule… Plán bol hrať až od 6. januára. Ani hráči nevedeli, že nastúpim. Šlo o to vyplniť dieru,“ prezradil Jágr. Po premiérovom tohtosezónnom štarte v druhej najvyššej súťaži však tento veterán nemyslí na najvyššiu domácu ligu, v ktorej nadviazal kontakt s Pardubicami. „Nemám na to a možno by to bola téma, ak by som sa cítil dobre, mal natrénované a hral dobre. Nikto predsa nechce hráča zo štvrtého útoku druholigového mužstva. Som však rád, že som v stredu hral. Aspoň viem, na čom som a na čom musím zapracovať,“ pokračovala legenda.

V rozhovore pre českých novinárov si aj zavtipkoval. Hneď v prvom striedaní spomenutého duelu sa totiž na hracej ploche tvrdo zrazil so súperom. „Mám skoro päťdesiat rokov a bez výstroja 120 kilogramov, s ním 130. Nemohol som zastaviť. Jednoducho som šiel. Nie, že by som chcel niekoho trafiť, ale ja som nemohol zastaviť a chudák sa mi tam priplietol do cesty,“ cituje Jágra web iDnes.cz.

Rozlúčka s kariérou legendárneho Jaromíra Jágra sa mohla konať už v decembri 2020, ale do Špindlerovho Mlyna naplánované súboje pod holým nebom pandémia koronavírusu odložila o rok. „Teraz nemôžem odísť do dôchodku. Sľúbil som, že tam hrať budem,“ vyhlásil. Jaromír Jágr má na reprezentačnej úrovni na svojom konte dve zlaté medaily z MS a jeden najcennejší kov zo ZOH 1998 v japonskom Nagane. Keďže už pred takmer 30 rokmi s Pittsburghom dvakrát získal Stanleyho pohár, je členom slávneho Triple Gold Clubu. V zámorskej NHL hral okrem Penguins aj za Washington, New York Rangers, Philadelphiu, Dallas, Boston, New Jersey, Floridu a Calgary. Na jeho konte je 1733 štartov v základnej časti profiligy s bilanciou 766 gólov a 1155 asistencií, v play-off pridal 208 duelov (78+123). V Česku hral iba za Kladno, v ruskej KHL za Omsk. Na individuálnej úrovni je držiteľom mnohých rekordov a ocenení.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA