Sociálne siete

Šport

Neymar po zákroku Mendesa vykríkol, trávnik opustil na nosidlách

Zverejnené:

Upravené: 29. januára 2021 o 16:32

249

large neymar aab
ZDROJ: Brazílsky futbalista Neymar, SITA/AP Photo/Thibault Camus

REKLAMA

14. december 2020 09:40 SITA, redakcia

PARÍŽ – Brazílsky futbalista Neymar nedohral nedeľňajší zápas 14. kola Ligue 1, ktorý jeho tím Paríž Saint-Germain doma prehral s Olympique Lyon 0:1. V siedmej minúte nadstaveného času sa stal 28-ročný hviezdny útočník obeťou tvrdého zákroku krajana Thiaga Mendesa, po ktorom videl stredopoliar Lyonu červenú kartu. Neymar vykríkol od bolesti, skrivilo mu ľavý členok a trávnik musel opustiť na nosidlách a tiež so slzami v očiach. Na prvý pohľad mal silne podvrtnutý členok.

„Rozsah zranenia určíme až po dôkladnejších vyšetreniach v pondelok. Futbalista je v opatere lekárov a fyzioterapeutov,“ informoval tréner PSG Thomas Tuchel.

Lyon uštedril úradujúcemu majstrovi a finalistovi Ligy šampiónov štvrtú prehru v sezónu a odsunul ho za seba na tretiu priečku tabuľky Ligue 1. Lyon má rovnaký počet bodov ako líder Lille, ale o dva góly horšie skóre. Zároveň Lyon predĺžil sériu bez prehry na 11 zápasov. „Chýbal nám rytmus aj sebavedomie a tiež koncentrácia. Robili sme chyby a tento zápas sme celkovo nezvládli v hlavách. Som prekvapený, čakal som od svojich hráčov oveľa viac,“ vyhlásil Thomas Tuchel.

Jeho tímu chýbal zranený obranca a zároveň kapitán Marquinhos a preťažená defenzíva len ťažko odolávala nájazdom útočného tria hostí Memphis Depay, Karl Toko Ekambi a Tino Kadewere. Posledný menovaný napokon gólom z 35. min rozhodol o troch bodoch pre Lyon. Depay, Ekambi a Kadewere v 14 zápasoch tejto sezóny strelili 18 gólov a pridali 9 asistencií. „Mohli sme vyhrať aj vyšším rozdielom. Za zákrok na Depaya mala byť penalta, ale bola úplne odignorovaná. Liga je veľmi vyrovnaná a toto víťazstvo nám výrazne pomôže. Môžeme sa naďalej pozerať smerom dopredu,“ uviedol tréner Lyonu Rudi Garcia.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA