Sociálne siete

Šport

Nové Zámky získali Fína Embricha, Slovan Bratislava Kanaďana O’Donnella

Zverejnené:

Upravené: 30. januára 2021 o 0:07

685

hc nove zamky clanok W dbed

REKLAMA

4. august 2020 10:00 SITA, redakcia

BRATISLAVA 4. augusta (SITA) – Kádre dvoch účastníkov slovenskej hokejovej extraligy sa rozrástli o legionárov. Nové tváre zo zahraničia potvrdili v Nových Zámkoch aj Slovane Bratislava. Novozámčania do svojho tímu získali fínskeho útočníka Erika Embricha, „belasí“ angažovali kanadského útočníka Brendana O’Donnella. Informujú o tom weby účastníkov najvyššej slovenskej hokejovej súťaže.

Dvadsaťtriročný rodák z Helsínk Erik Embrich pôsobil v sezóne 2019/2020 v druholigovom fínskom tíme TUTO Hockey. V KHL má na svojom konte dva štarty za Jokerit Helsinki, v najvyššej fínskej súťaži pôsobil v Ässäte Pori. Embrich je už štvrtým Fínom v kádri Nových Zámkov pre ročník 2020/2021. „Z môjho prestupu som nadšený a veľmi sa na Slovensko teším. Mám veľké očakávania, pretože viem, že liga je kvalitná a my budeme musieť pracovať každý deň veľmi tvrdo, aby sme naplnili naše ciele. Taktiež sa veľmi teším na všetkých nových ľudí, teda spoluhráčov, realizačný tím, a fanúšikov, ktorých spoznám,” cituje Fína oficiálny web klubu.

Do Slovana prichádza produktívny Kanaďan O’Donnell, ktorý hral v sezóne 2019/2020 v českom Kladne. „V ofenzíve nám zostali voľné okná pre útočníkov, od ktorých budeme očakávať produktivtu. Zamerali sme sa na legionárov a práve jedným z nich by mal byť Brendan O’Donnell. Hráč je vo výbornom hokejovom veku, má skúsenosti z kvalitných európskych súťaží, kde potvrdzoval svoje zakončovateľské kvality. Veríme, že v podobnom trende bude pokračovať aj v Slovane. Priestor dostane v elitných formáciach i pri hre v nerovnovážnom počte,“ povedal hlavný poradca a koordinátor nových vlastníkov v Slovane Maroš Krajči podľa klubového webu.

Pred pôsobením v Kladne hral O’Donnell aj v Rakúsku, Fínsku a v Číne aj za Červenú hviezdu Kchun-lun v KHL. V zámorí bola jeho stropom AHL a šesť štartov za tím Texas Stars.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA