Sociálne siete

Šport

Pánik za hranicou 100 asistencií, Washington prerušil sériu štyroch prehier

Richard Pánik sa s dvoma asistenciami stal prvou hviezdou víťazného zápasu v Pittsburghu, Zdeno Chára pridal jednu prihrávku.

Zverejnené:

Upravené: 17. februára 2021 o 10:07

271

panik
Evgeni Malkin (71) a Richard Pánik (14), foto: SITA/AP Photo/Keith Srakocic

REKLAMA

SITA

PITTSBURGH – Richard Pánik má za sebou najlepší zápas aktuálnej sezóny v NHL. Slovenský útočník v službách Washingtonu pripravil dva góly svojim spoluhráčom a mal výrazný podiel na víťazstve svojho tímu na ľade Pittsburghu 3:1. Capitals prerušili sériu štyroch prehier a Pánik sa s dvoma asistenciami a dvoma plusovými bodmi stal prvou hviezdou zápasu.

Svoj prvý viacbodový zápas v sezóne Pánik rozbehol v 25. min, keď krátkou prihrávkou našiel Conora Shearyho a ten pohotovo otvoril skóre. Bola to jubilejná stá asistencia čerstvého tridsiatnika v NHL. Druhý hviezdny okamih slovenského krídelníka prišiel na začiatku tretej tretiny, keď hostia viedli už 2:0. Pánik z otočky cez dvoch brániacich hráčov (Krisovi Letangovi dokonca pomedzi nohy) prihral voľnému Larsovi Ellerovi a dánsky útočník pridal tretí gól hostí. Pánikovej skvelej prihrávke predchádzal odrazený puk po strele Zdena Cháru, čiže aj najstarší hráč NHL si pripísal asistenciu. Bol to Chárov piaty bod v aktuálnej sezóne (2+3), rovnako 5 bodov má na konte aj Pánik (1+4).

„Pánik vstúpil do zápasu bez toho, aby bodoval v predchádzajúcich štyroch februárových dueloch. A zrazu dosiahol prvý viacbodový zápas. Jeho prihrávky Shearymu a Ellerovi boli výborne načasované,“ pochválil Pánika portál CBS Sports.

„Je to náročné keď prehráte štyri zápasy v sérii. Aj preto sa v tomto zápase hráči veľmi snažili o víťazstvo. Celkovo bol náš herný prejav čistejší ako predtým. Veľmi ma to teší,“ uviedol tréner Washingtonu Peter Laviolette. „Pittsburgh má silný tím a tento rok nám spôsobil nemálo problémov. Preto ma teší, že defenzívne, ofenzívne aj v nerovnovážnom stave sme odohrali zrejme najkompletnejší zápas sezóny. Môžeme na tom stavať do budúcnosti,“ komentoval útočník Washingtonu T. J. Oshie.

Washington je štvrtý vo Východnej divízii NHL o dva body pred piatym Pittsburghom. Na čele tejto divízie je s 5-bodovým náskokom Boston. Najbliží súboj odohrajú hráči okolo Zdena Cháru v piatok doma proti súperom z Buffala.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA