Sociálne siete

Šport

Petra Vlhová druhá vo výške zárobkov v sezóne 2020/2021, medzi ženami aj celkovo

Viac ako Slovenka získala na odmenách len Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová. Pred najlepším mužom Francúzom Alexisom Pinturaultom bola aj tretia žena v hodnotení zárobkov za dosiahnuté výsledky Američanka Mikaela Shiffrinová.

Zverejnené:

Upravené: 24. marca 2021 o 15:17

638

Petra Vlhová
Petra Vlhová, foto: SITA/AP Photo/Pontus Lundahl/TT News Agency

REKLAMA

SITA

ŽENEVA – Víťazka veľké krištáľového glóbusu za celkové prvenstvo v hodnotení Svetového pohára žien v zjazdovom lyžovaní Slovenka Petra Vlhová sa zaradila na druhú priečku v súčte odmien za dosiahnuté výsledky v sezóne 2020/2021. Dvadsaťpäťročná Liptáčka na základe výkonov na súťažných svahoch získala od Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) spolu 444 501 švajčiarskych frankov, čo je v prepočte približne 402-tisíc eur pred zdanením. Lepšie na tom bola len Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová s odmenami vo výške 485 091 CHF. Tretia skončila Američanka Mikaela Shiffrinová so sumou 410 978 CHF.

Zaujímavosťou je, že všetky spomenuté ženy získali v skončenom ročníku viac ako celkový víťaz poradia SP mužov Francúz Alexis Pinturault, ktorý na odmenách dostal 379 064 švajčiarskych frankov. Medzi mužmi skončil druhý Rakúšan Vincent Kriechmayr s 335 090 CHF a tretí bol Švajčiar Marco Odermatt, ktorý získal na odmenách 285 920 CHF.

Petra Vlhová ako jediná zo ženskej časti seriálu SP absolvovala všetkých 31 pretekov. Ambiciózna Liptáčka okrem šiestich víťazstiev v tejto sezóne ukoristila aj dve druhé aj dve tretie miesta. Až 21-krát skončila v najlepšej desiatke a práve táto štatistika výrazne naklonila misky váh na jej stranu v boji o veľký glóbus. V Top 10 bola deväťkrát v slalome, päťkrát v obrovskom slalome, trikrát v super G a zjazde a raz v paralelnom obrovskom slalome.

Medzinárodná lyžiarska federácia (FIS) plánovala na odmenách rozdeliť spolu 9 miliónoch švajčiarskych frankov, čo je v prepočte približne 8,15 milióna eur. Túto sumu však znížili zrušené preteky, za ktoré sa odmeny neudeľovali.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA