Sociálne siete

Šport

Prvá etapa na pretekoch Okolo Katalánska pre Krona, Sagan v stúpaní opustil pelotón

V utorok je na programe časovky jednotlivcov 18,5 km so štartom a cieľom v Pla de l’Estany

Zverejnené:

Upravené: 22. marca 2021 o 17:51

449

sagan
Peter Sagan, foto: SITA/AP Photo/Gian Mattia D'Alberto/LaPresse via AP

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA – Dán Andreas Kron z tímu Lotto Soudal sa stal víťazom pondelkovej 1. etapy na pretekoch Okolo Katalánska dlhej 178,4 kilometra so štartom aj cieľom v meste Calella. Jubilejný stý ročník tohto podujatia v Španielsku je súčasťou kalendára World Tour.

Druhý v pondelok skončil domáci jazdec Luis León Sánchez (Astana-Premier Tech) a tretí finišoval Francúz Rémy Rochas (Cofidis). Štvrtú priečku obsadil Nemec Andreas Kämna (Bora hansgrohe). Pelotón prišiel do cieľa v tesnom závese za úspešným únikom, stratil 16 sekúnd a na pásku ho priviedol Novozélanďan Dion Smith (BikeExchange).

„Je to môj prvý triumf vo World Tour, takže som nadšený. Je to teda najväčší úspech mojej doterajšej kariéry. Nášmu tímu sa dnes darilo, máme aj vrchársky dres. V šprinte som si celkom veril a vyšlo mi to,“ povedal v prvom televíznom rozhovore 22-ročný Andreas Kron, ktorý sa v utorok predstaví v zelenom drese lídra s náskokom štyroch sekúnd pred Sánchezom. V súťaži vrchárov po pondelku vedie jeho tímový kolega Sylvain Moniquet z Belgicka.

Pelotón pohltil skupinu jazdcov v úniku po stúpaní na Port de Santa Fe del Montseny približne 50 km pred cieľom, v uvedenom dlhom stúpaní sa z hlavného poľa stiahol slovenský jazdec Peter Sagan (Bora hansgrohe). Neskôr sa do úniku dostala skupina štyroch jazdcov a tá svoju snahu dotiahla až do cieľa. Dánovi Kronovi v závere vyšiel šprint, v ktorom jeho konkurenti nemali šancu.

V utorok je na programe časovky jednotlivcov 18,5 km so štartom a cieľom v Pla de l’Estany. Podujatie vyvrcholí v nedeľu 28. marca v Barcelone.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA