Sociálne siete

Šport

Povinná karanténa je pre Djokoviča zážitok. Teší sa na prechádzku v parku

Zverejnené:

Upravené: 26. januára 2021 o 23:45

213

large djokovic cfeb
ZDROJ: Novak Djkokovič, SITA/AP Photo/Morgan Sette

REKLAMA

25. január 2021 16:16 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Austrálska karanténa je jedinečný zážitok, ale už sa veľmi teší, keď sa konečne bude môcť voľne poprechádzať. To sú slová mužskej tenisovej jednotky Srba Novaka Djokoviča niekoľko dní pred ukončením povinnej 14-dňovej izolácie pred začiatkom Australian Open. Djokovič spolu so svetovou dvojkou Španielom Rafaelom Nadalom aj trojkou Rakúšanom Domincom Thiemom na rozdiel od väčšiny hráčov trávia tieto chvíle nie v Melbourne, ale v Adelaide. Tam ich ešte pred presunom do Melbourne na Australian Open čaká exhibičný turnaj.

„Prvá vec, ktorú v piatok urobím, bude prechádzka v parku. Len tak pôjdem na hodinku von a budem si to užívať. Veľmi mi chýba pocit len tak sa prechádzať na čerstvom vzduchu,“ uviedol Novak Djokovič podľa webu web tennisworldusa.org. Na druhej strane, 33-ročný Srb si dobre uvedomuje, že má voľnejší režim, ako tenisti, ktorí leteli priamo do Melbourne a svoju hotelovú izbu môžu opúšťať každý deň len v presne stanovenom čase za účelom tréningu na kurte a posilňovni alebo konzumácie obeda.

„Nikto z nás nechce byť 14 dní zamknutý v izbe, preto som momentálne šťastný, že nie som v Melbourne. Mám viac času aj možností na tréning a zároveň mám aj balkón, kde môžem byť na čerstvom vzduchu. Nesťažujem sa teda,“ priznal Djokovič. Zverenec Mariána Vajdu a Gorana Ivaniševiča vytiahol aj malú historku z minulého týždňa. „Videl som, ako pod náš balkón prišli deti a začali si tam ‚pinkať‘ do loptičky. Boli z Austrálie, ale aj z mojej krajiny. Len tak som sa na nich pozeral a bol to pre mňa zážitok,“ skonštatoval 17-násobný grandslamový víťaz.

Djokovič a Australian Open sú dlhoroční priatelia. Srbský šampión triumfoval v Melbourne Parku už osemkrát a chce pridať aj deviaty miestny titul. Zatiaľ posledný získal pred rokom, keď si v strhujúcej päťsetovej bitke poradil s Dominicom Thiemom. „Milujem Austráliu a miestnych ľudí. Počas 15 rokov som tu zažil veľa výnimočných chvíľ, ale táto karanténa je niečo celkom nezvyčajné. Budem si ju pamätať do konca života,“ uzavrel Djokovič.

Majiteľ 81 titulov vo dvojhre sa v uplynulých dňoch snažil apelovať na vedenie Australian Open, aby upustilo od sprísnenej karantény v prípade 72 hráčov, ktorí boli na palube lietadla s ľuďmi pozitívnymi na koronavírus. Djokovič chcel pre nich „vyjednať“ rovnaké podmienky na tréning ako majú v týchto dňoch v Melbourne všetci ostatní. Táto jeho snaha sa však stretla s nepochopením nielen vo vedení turnaja, ale aj u niektorých hráčov. Austrálsky búrlivák Nick Kyrgios mu dokonca odkázal, že „nie je kompletný a že nikdy nebude z neho veľký hráč s charizmou aj mimo kurtu.“

Pôvodný článok:
https://www.tennisworldusa.org/tennis/news/Novak_Djokovic/94364/novak-djokovic-the-first-thing-i-m-gonna-do-on-friday-morning-/

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA