Sociálne siete

Šport

Ronaldo so 760 gólmi prekonal Bicana. Legendárny Čech ale mohol nastrieľať až 805

Ronaldo so 760 gólmi prekonal Bicana. Legendárny Čech ale mohol nastrieľať až 805

Zverejnené:

Upravené: 21. januára 2021 o 12:20

206

large ronaldo dfbfefd
ZDROJ: Cristiano Ronaldo, SITA/AP Photo/Antonio Calanni

REKLAMA

21. január 2021 12:27 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Taliansky Superpohár majú po dvoch rokoch v rukách futbalisti Juventusu Turín. V súboji šampióna Serie A s víťazom Coppa Italia Juventus zdolal SSC Neapol 2:0 (1:0) a v 33. edícii domáceho Superpohára si vybojoval deviaty triumf. Jeden z dvoch gólov nového šampióna strelil Cristiano Ronaldo, keď v 64. minúte halfvolejom zblízka dostal loptu za chrbát Wojciecha Szczného. V nadstavenom čase Álvaro Morata pečatil na 2:0 pre Juventus, ale viac sa po zápase hovorilo o Ronaldovi.

Portugalský kanonier dosiahol 760. gól svojej kariéry, čím sa dostal pred Josefa Bicana a stal sa najlepším strelcom futbalovej histórie. Či je to však naozaj tak, záleží na uhle pohľadu. Čech narodený vo Viedni a známy z pôsobenia v Rapide Viedeň či Slavii Praha počas kariéry v rokoch 1931 – 1955 podľa niektorých zdrojov nastrieľal nie 759, ale až 805 gólov. A v takom prípade by o jeho prekonaní nemohla byť reč. Informácie priniesol web BBC Sport.

Tvrdí to štatistická organizácia RSSSF so zdôvodnením, že medzi 805 gólmi v 530 zápasoch sa nachádzajú aj tie, ktoré dosiahol v rezerve Rapidu Viedeň, resp. ďalších tímoch amatérskeho futbalu alebo neoficiálnych medzinárodných zápasoch na úrovni krajín. Tam reprezentoval Rakúsko aj bývalé Československo a tiež tím Čechy a Morava.

Podľa tohto rátania má Cristiano Ronaldo na konte 778 gólov a za ním sa nachádzajú Brazílčania Romario (772) a najväčšia svetová legenda Pelé (767). Ani to však nemusí byť celkom pravda, lebo na Pelého instagramovom účte svieti informácia, že „Kráľ futbalu“ je aj kráľom kanonierov s 1283 gólmi. Pravda, v tomto sú zrejme zarátané aj jeho góly z mládežníckych a amatérskych čias, resp. prípravných zápasov. Ak ich odrátame, zostane pri Pelého mene 757 gólov z tzv. oficiálnych zápasov.

Späť k oficiálnym údajom o CR7. Portugalčan má svojich 760 gólov rozdelených nasledovne: 5 v Sportingu Lisabon, 118 v Manchestri United, 450 v Reale Madrid a zatiaľ 85 v Juventuse Turín. K tomu treba prirátať 102 zásahov v portugalskej reprezentácii. Čoskoro 36-ročný útočník na svojom instagrame nereagoval na nový rekordný zápis v počte gólov, ale na zisk Superpohára. „Som veľmi šťastný, že mám štvrtý titul v Taliansku. Milujem ten pocit s trofejou! Ako mužstvo sme naspäť. Dnes to bol Juventus, ktorý máme všetci radi a veríme v neho. Opäť v nás bol ten duch, ktorý nás vedie k víťazstvám. Výborná robota, páni,“ tešil sa Cristiano Ronaldo.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA