Sociálne siete

Šport

Rossiho rakvu niesli spoluhráči z reprezentácie, zlodeji počas pohrebu vykradli nebožtíkov dom

Zverejnené:

Upravené: 29. januára 2021 o 20:46

276

large rossi pohreb bdd
ZDROJ: Paola Rossiho - jeho spoluhráči nesú rakvu, SITA/Claudio Furlan/LaPresse

REKLAMA

13. december 2020 11:46 SITA, redakcia

VICENZA – Približne tri stovky príbuzných a priateľov v sobotu odprevadili na večný odpočinok niekdajšieho talianskeho futbalového útočníka Paola Rossiho, ktorý v stredu skonal vo veku 64 rokov na následky nevyliečiteľnej choroby.

Rakvu s telom najlepšieho strelca „mundialu“ 1982, na ktorých Taliansku vystrieľal trofej pre svetových šampiónov, do katedrály vo Vicenze niesli v sprievode syna Alessandra jeho vtedajší spoluhráči Marco Tardelli, Antonio Cabrini, Gianpiero Marini a Alessandro Altobelli.

„Nestratil som iba spoluhráča, ale aj priateľa a brata,“ povedal Cabrini počas bohoslužby. „Spoločne sme bojovali, vyhrávali a niekedy aj prehrávali, po neúspechoch sme spoločne zdieľali sklamanie. Budú mi chýbať tvoje upokojujúce slová aj hlúpe vtipy,“ dodal. Na pohrebe sa zúčastnili aj ďalšie talianske legendy ako Roberto Baggio či Paolo Maldini. Nechýbal ani prezident Talianskej futbalovej federácie (FIGC) Gabriele Gravina.

Nie všetkým však táto chvíľa bola „svätá“. Talianske médiá informovali, že keď sa Rossiho manželka Federica vrátila z pohrebu domov, zažila ďalšiu traumatizujúcu chvíľu. Počas smútočného obradu sa do domu vlámali zlodeji a odcudzili viaceré cennosti. Najdôležitejšie predmety pripomínajúce Rossiho úspešnú kariéru však zostali na mieste.

Rossi sa so šiestimi gólmi stal najlepším strelcom majstrovstiev sveta v roku 1982 v Španielsku. Zároveň sa na tomto šampionáte stal aj najlepším hráčom a zdvihol nad hlavu víťazný pohár. Pamätný je jeho štvrťfinálový hetrik do siete Brazílie (3:2). Predtým strelil „kanárikom“ tri góly iba Slovák Jozef Adamec, bolo to však v priateľskom zápase.

Neskôr vo finále proti vtedajšej Nemeckej spolkovej republike Rossi otvoril skóre a Taliani sa po výhre 3:1 tešili z tretieho titulu majstra sveta. V drese Talianska Rossi odohral 48 zápasov a strelil 20 gólov. V roku 1982 sa stal držiteľom Zlatej lopty, ktorá sa vtedy udeľovala najlepšiemu futbalistovi Európy. Na klubovej úrovni si obliekal dresy Juventusu Turín, AC Milána, Vicenzy, Perugie aj Hellasu Verona.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA