Sociálne siete

Šport

Sekerov Dallas pravdepodobne nezačne novú sezónu podľa plánu, šesť hráčov Stars má koronavírus

Sekerov Dallas pravdepodobne nezačne novú sezónu podľa plánu, šesť hráčov Stars má koronavírus

Zverejnené:

Upravené: 9. januára 2021 o 12:00

247

large sekera eaacb
ZDROJ: Andrej Sekera (vľavo), SITA/AP Photo/Jason Franson/The Canadian Press

REKLAMA

9. január 2021 11:51 SITA, redakcia

NEW YORK – Necelý týždeň pred štartom novej sezóny sa koronavírus objavil v kluboch Dallas Stars a Columbus Blue Jackets, aj neúspešný finalista z minulého ročníka tak možno začne skrátený ročník neskôr. V Dallase sa ochorením COVID-19 nakazili šiesti hráči a dvaja členovia realizačného tímu, následkom čoho putovalo celé družstvo do izolácie a zatvorené zostali aj tréningové priestory organizácie.

Stars mali nový ročník odštartovať 19. januára na ľade Floridy, pravdepodobne však nezačnú skôr ako 19. januára, čo by prinieslo reprízu finále ostatnej sezóny na ľade Tampy Bay. Klub ani predstavitelia súťaže nešpecifikovali mená nakazených osôb, v Dallase Stars pôsobí aj skúsený slovenský obranca Andrej Sekera.

V Columbuse Blue Jackets zatiaľ podľa oficiálnych informácii nepotvrdili koronavírus, no takmer celý tím sa aktuálne nachádza v karanténe a má ísť o predbežné opatrenie podľa predpisoval NHL.

Zámorská NHL sa za normálnych okolností začína v úvode októbra a základná časť má 82 zápasov pre každého účastníka. Pandémia koronavírusu však priniesla skrátenie ročníka 2020/2021 s plánovaným štartom až 13.1. a 56 zápasov pre každý tím, proti sbe budú hrať tímy len v rámci jednotlivých divízií.

Severná divízia zložená len z kanadských klubov dostala v piatok aj posledné povolenie, keď klubu Wninipeg Jets dali „zelenú“ predstavitelia provincie Manitoba. Už skôr svojim účastníkov dovolili hrať aj provincií Québec, Ontário, Alberta a Britská Kolumbia. Na dueloch kanadských družstiev budú prázdne hľadiská, hráči a realizačné tímy sa na výjazdoch za súpermi musia zdržiavať iba na štadiónoch a v hoteloch.

V USA niektoré kluby môžu na svoje stretnutia pustiť limitovaný počet fanúšikov. Napríklad úradujúci víťaz Stanleyho pohára tím Tampa Bay Lightning z Floridy môže 13.1. pri súboji proti Chicagu Blackhawks privítať 3800 priaznivcov priamo v hľadisku, ktorí budú svedkami vztyčovania majstrovskej vlajky pod strechu štadióna.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA