Sociálne siete

Šport

Slováci v stredu nehrali, štvorgólový Copp z Winnipegu zmietol domáci Vancouver

Buffalo má na svojom konte už 15 prehier za sebou, od zavedenia samostatných nájazdov je to najdlhšia negatívna séria

Zverejnené:

Upravené: 25. marca 2021 o 10:43

473

copp
Zľava Andrew Copp a Quinn Hughes, foto: SITA/AP Photo/Darryl Dyck

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA – Jednoznačnou hviezdou stredajšieho večer v zámorskej hokejovej NHL sa stal útočník Andrew Copp z Winnipegu, ktorý sa na triumfe Jets vo Vancuveri nad domácimi Canucks 5:1 podieľal štyrmi gólmi. Dvadsaťšesťročný americký krídelník v druhej tretine strelil prvý aj druhý gól svojho tímu, v tretej zvyšoval na 4:0 a 5:0. Domáci zmiernili prehru až v úplnom závere. Winnipeg sa ziskom dvoch bodov dotiahol na čele kanadskej Severnej divízie na vedúce duo Toronto, Edmonton. „Je veľmi náročné spomenúť si na môj predchádzajúci štvorgólový zápas. Teraz ani neviem, či sa niečo také už vôbec stalo. Môžem však povedať, že je to mimoriadne zaujímavá skúsenosť,“ komentoval Copp svoju gólovú „explóziu“ podľa oficiálneho webu profiligy.

Copp sa podľa NHL.com stal len šiestym hráčom v histórii celej organizácie Jets (predchodca Atlanta Thrashers, pozn.), ktorý v jednom súboji zaznamenal aspoň štyri presné zásahy. Jeho spoluhráč Paul Stastny v predchádzajúcom súboji 977. duelom v NHL vyrovnal svojho otca Petra Šťastného a keďže hral aj v stredu, odpútal sa od svojho slávnejšieho otca.

Okrem štvorgólového predstavenia Coppa v stredu zaujala aj ďalšia prehra Buffala. Sabres nepoznajú chuť víťazstva už 15 duelov, keďže podľahli Pittsburghu 2:5. V NHL ide o najdlhšiu sériu prehier od zavedenia samostatných nájazdov v ročníku 2005/2006. Odvtedy 14-krát za sebou prehrali Carolina Hurricanes (2009/2010), New York Islanders (2010/2011) a raz už aj Sabres (2014/2015). „Táto séria je v hlavách asi každého v našom klube. Chlapci sa ju snažia zlomiť, aj dnes bojovali do posledného okamihu,“ zhodnotil nový kouč Buffala Don Granato, ktorý nedávno nahradil odvolaného Ralpha Kruegera. Najdlhšiu sériu bez triumfu ťahali v minulosti hokejisti Winnipegu, ktorí boli bez víťazstva až 30 duelov od októbra do decembra 1980.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA