Sociálne siete

Šport

Slovan Bratislava postúpil do 2. predkola LM. Dvakrát skóroval Weiss

Zverejnené:

Upravené: 20. júla 2023 o 2:24

665

V odvetnom zápase 1. predkola zdolali luxemburský Swift Hesper 2:0, keď oba góly strelil Vladimír Weiss z penált v druhom polčase

REKLAMA

Futbalisti bratislavského Slovana postúpili do 2. predkola Ligy majstrov. V odvetnom zápase 1. predkola zdolali luxemburský Swift Hesper 2:0, keď oba góly strelil Vladimír Weiss z penált v druhom polčase a celkovo vyhrali dvojzápas 3:1. Slovan čaká v 2. predkole bosniansky Zrinjski Mostar.

Luxemburský klub bol napriek tomu v 1. polčase aktívnejší a už v 10. minúte mohol vyhrávať. Paradoxne, práve faule Weissa ml. kopal pokutový kop Stolz. Brankár Slovana Borjan vystihol smer a vyrazil loptu mimo brány, čiže do prestávky zostalo skóre nezmenené.

Slovan si vytvoril prvú šancu až v 28. minúte, keď Weiss ml. poslal loptu na Barseghjana. Ten však nedokázal ohroziť Dupireho bránu. V závere polčasu mal Slovan ďalšiu šancu, no strelu Toliča zastavil Dupire.

„Zápas bol ťažký, prvú polhodinu sme prespali, súper bol lepší. Podržal nás Milan Borjan chytenou penaltou i skvelými zákrokmi, dal mužstvu sebadôveru a pokoj. Prejavilo sa to v druhom polčase, zvrátili sme to v náš prospech a boli sme aktívnejší smerom dopredu,“ komentuje zápas tréner belasých Vladimír Weiss st.

Po zmene strán sa k pokutovému kopu dostali aj Bratislavčania po faule na Barseghjana v 55. minúte. Weiss ml. „panenkovským“ spôsobom poslal loptu do brány. O sedem minút ten istý hráč kopal penaltu opäť. Kapitán Slovana bol aj tentokrát úspešnejší ako brankár Dupire.

Slovan čaká prvý zápas 2. predkola proti Zrinjski Mostar už o týždeň.

Foto: ŠK Slovan Bratislava

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA