Sociálne siete

Šport

Tatar asistoval, tromi bodmi sa predviedol nemecký mladík Stützle

Zverejnené:

Upravené: 6. februára 2021 o 1:33

244

large otava nhl c
ZDROJ: Brankár Matt Murray, SITA/AP Photo

REKLAMA

5. február 2021 10:30 SITA, redakcia

MONTREAL – Tomáš Tatar prerušil sériu štyroch zápasov bez zisku bodu, ale jeho asistencia nestačila Montrealu na triumf proti Ottawe vo štvrtkovom zápase NHL. V súboji najhoršieho s najlepším kanadským tímom sa zrodilo prekvapenie. Hostia uspeli v Bell Centre 3:2 a po desiatich zápasoch sa prvýkrát tešili z víťazstva. Montreal prehral druhýkrát z ostatných siedmich duelov a líderskú pozíciu v NHL prepustil Torontu.

Tatar má za sebou aktívny zápas. Celkovo päťkrát vystrelil na bránku (pridal aj 4 bodyčeky) a jednu z jeho striel v 11. min dorazil za chrbát brankára Ottawy Brendan Gallagher. Canadiens viedli 1:0, ale Senators otočili na 1:3 najmä zásluhou mladučkého Nemca Tima Stützleho. Devätnásťročný nováčik strelil gól a pri ďalších dvoch asistoval a celkovo má z 8 zápasov na konte 6 bodov (4+2). Navyše skóroval v treťom zápase za sebou.

„Bola to dnes poctivá robota od každého z nás. Všetci sme chceli vyhrať proti lídrovi našej divízie. Preto bol tento zápas pre nás veľmi dôležitý. Všetci sme hrali výborne,“ komentoval Tim Stützle.

Ottawa zvíťazila prvýkrát od svojho úvodného zápasu v sezóne 15. januára. Stalo sa tak aj vďaka 36 zákrokom Matta Murrayho. „Aj doteraz sme sa veľmi snažili. Bojovali sme o každý zápas, ale nevychádzalo nám to. Veľmi sme chceli prerušiť zlú sériu. Verím, že toto víťazstvo nás privedie na správnu cestu,“ uviedol Matt Murray.

Vo štvrtok boli v hre aj dvaja Slováci v drese Washingtonu, ale na ľade NY Rangers nebodovali a hostia prehrali 2:4. Obranca Zdeno Chára odohral 20:40 min a okrem dvoch striel a jedného „hitu“ si pripísal dva mínusové body. Útočník Richard Pánik odohral 12:53 min a rovnako ukončil zápas s dvoma mínuskami. Hráčov Washingtonu môže tešiť aspoň gól ich kapitána Alexandra Ovečkina, ktorý mal poradové číslo 709 v jeho zámorskej profikariére. Dostal sa ním pred Mika Gartnera na siedmu priečku najlepších strelcov histórie NHL. Tridsaťpäťročný Rus má v dohľade ďalšiu legendu Phila Esposita, ktorý dosiahol 717 gólov. „Ešte som skončil a snažím sa užívať každý moment. Ako tím sme síce body nezískali, ale stále hľadáme svoju hernú tvár na začiatku sezóny,“ podotkol Ovečkin.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA