Sociálne siete

Šport

Tatar preradený do tretieho útoku k Fínom, ale vníma to pozitívne

Slovenskému krídelníkovi sa v tejto sezóne zatiaľ strelecky nedarí tak, ako v predchádzajúcich dvoch ročníkoch NHL. V 14 zápasoch strelil 4 góly a pridal aj 4 asistencie.

Zverejnené:

Upravené: 12. februára 2021 o 11:49

259

nhl
Ben Chiarot (8) a James Neal (18), SITA/AP Photo/Ryan Remiorz/The Canadian Press

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA – Montreal nestrelil Edmontonu (0:3) ani gól v stredajšom zápase NHL a neuspel ani slovenský útočník Tomáš Tatar. Vzhľadom na to, že prvý útok Canadiens stratil v posledných zápasoch na údernosti, tréner Claude Julien poslal Tatara do tretieho útoku, aby doplnil fínske duo Jesperi Kotkaniemi – Joel Armia. Vystriedal tam Tylera Toffoliho.

Skúsený slovenský krídelník bol aktívny. Odohral takmer 15 minút, na bránku Oilers vyslal tri strely a pridal aj päť bodyčekov. Montreal prehral tretíkrát zo štyroch zápasov a na druhom mieste v tabuľke tzv. Kanadskej divízie NHL sa ne neho dotiahol práve Edmonton s 18 bodmi. „Je to fajn. Myslím si, že Army je veľmi silný na puku a je veľmi zábavné s ním hrať. KK zase robí veľa dobrých akcií v útočnom pásme. Utvorili sme si niekoľko šancí a ja sa cítim skutočne dobre na ľade s týmito chlapcami,“ povedal Tomáš Tatar, cituje ho web slovaknhl.sk

Tridsaťročnému Dubničanovi sa v tejto sezóne zatiaľ strelecky nedarí tak, ako bývalo zvykom v predchádzajúcich dvoch ročníkoch NHL. V 14 zápasoch strelil 4 góly a pridal aj 4 asistencie. Jeho pôvodný útok s Phillipom Danaultom a Brendanom Gallagherom zaostával za očakávaniami. „Prišli noví hráči a naše mužstvo sa zmenilo. Predtým naša formácia hrávala aj 20 minút na zápas alebo skôr 16, 18, 19 minút a stavalo sa to viac na nás. Dnes je mužstvo omnoho vyváženejšie. Ja to rešpektujem a som rád, že sa darí viacerým formáciám,“ vysvetlil jediný produktívny slovenský útočník v NHL.

Svoje preradenie do tretieho útoku nevníma negatívne, ale snaží sa z toho vyťažiť čo najviac. „Ja z toho nejakú vedu nerobím, práve naopak. Nastupovali sme proti najlepším útokom súperov a našou prácou bolo, aby sme proti takej formácii udržali čo najlepší výsledok alebo ju dokonca zdolali. Ostatné formácie sa tak mohli sústrediť viac na ofenzívu,“ vysvetlil Tatar.

Do sezóny 2021 vstúpil dobre, keď v prvých dvoch zápasoch strelil tri góly. Potom však prišli desaťzápasové „suchoty“. Aj preto si ho Kirk Muller zobral pod svoje krídlo a začal s ním na tréningoch pracoval na strele. „Svojej strele verím. Pracovali sme viac na nejakých detailoch. Kirk sa snaží hráčom pomáhať a ja to oceňujem. Veľmi rád počúvam, ak niečo vidí alebo chce niečo vylepšiť. NHL je hra o detailoch, preto mi neprekážalo robiť prácu navyše,“ dodal Tatar.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA