Sociálne siete

Šport

Vlhová v super G deviata. Beriem to pozitívne pred kombináciou, hovorí

Petra Vlhová na MS štartovala v super G premiérovo, za zlatou Švajčiarkou zaostala o 9 desatín sekundy a od medaily ju delilo 43 stotín sekundy.

Zverejnené:

Upravené: 11. februára 2021 o 15:54

262

Petra Vlhová
Petra Vlhová, foto: SITA/AP Photo/Giovanni Auletta

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA – Slovenská reprezentantka v zjazdovom lyžovaní Petra Vlhová vo svojom prvom štarte na tohtoročných majstrovstvách sveta v talianskej Cortine d’Ampezzo obsadila v superobrovskom slalome 9. miesto. Dvadsaťpäťročná Liptáčka vo svojej premiére v tejto disciplíne na MS síce bola na druhom medzičase tretia, neskôr však klesla až na priečku v závere elitnej desiatky.

Zlato získala najväčšia favoritka Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová, ktorá v kalendárnom roku 2021 v super G ešte nenašla premožiteľku. Dvadsaťdeväťročná švajčiarska reprezentantka dosiahla o 34 stotín lepší čas ako krajanka Corinne Suterová, tá získala striebro. Bronz putuje do USA zásluhou Mikaely Shiffrinovej, ktorá za víťazkou zaostala o 47 stotín sekundy. Vlhovú od víťazky delilo deväť desatín sekundy, od medaily 43 stotín sekundy. Češka Ester Ledecká skončila štvrtá, za Shiffrinovou zaostala o 6 stotín sekundy.

„Hodnotím to dobre, ale nie úplne najlepšie. Neurobila som veľké chyby, ale dalo sa ísť rýchlejšie. Sneh bol mäkší, trochu som sa trápila. Vyskúšala som si však trať a beriem to pozitívne pred pretekmi v kombinácii,“ uviedla Petra Vlhová v reakcii pre RTVS.

Lara Gutová-Behramiová si vyjazdila na MS už šiestu medailu, avšak premiérová zlato. V Aare 2019 zostala bez cenného kovu, v minulosti brala striebro a bronz v super G, rovnaké kovy si vyjazdila aj v zjazde a raz skončila druhá aj v kombinácii. V aktuálnej sezóne v superobrovskom slalome nezvíťazila iba raz, v decembri 2020 skončila vo francúzskom Val d’Isére piata. Odvtedy nenašla premožiteľku v štyroch pretekoch Svetového pohára – v rakúskom St. Antone, švajčiarskej Crans Montane a dvakrát v nemeckom Garmisch-Partenkirchene.

Corinne Suterová získala už tretiu medailu z MS v kariére, pred dvoma rokmi vo Švédsku v super G brala bronz a v zjazde striebro. Mikaela Shiffrinová si do zbierky pripísala ôsmu medailu z MS, najcennejší kov zo super G spred dvoch rokov však neobhájila.

Ženy na šampionáte v Cortine čaká najbližšie v sobotu 13. februára zjazd, v ktorom však Petra Vlhová štartovať nebude. Slovenka sa najbližšie predstaví v pondelok 15.2. v kombinácii, v ktorej bude obhajovať striebro z predchádzajúcich MS v Aare.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA