Sociálne siete

Šport

Veterán Jágr stále nekončí, trúfa si aj na rekordného Gordieho Howa

Zverejnené:

Upravené: 29. januára 2021 o 23:04

234

large jagr sita cdced
ZDROJ: Legendárny hokejista Jaromír Jágr, SITA/AP Photo/Petr David Josek

REKLAMA

25. november 2020 10:08 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Má už 48 rokov, napriek tomu hokejová legenda Jaromír Jágr stále nekončí. „Neskončím skôr, než si zahrám na Winter Classic,“ vyhlásil na oslavách 70. výročia ruského klubu Avangard Omsk. Prezradil tiež, že v aktuálnej sezóne ešte plánuje hrať za rodné Kladno, ktorého je majiteľom.

„Tento rok sa poriadne líši od ostatných. Nevieme, čo nás čaká zajtra, vyžaduje si to veľké množstvo energie. V tomto roku som netrénoval tak tvrdo ako v minulosti, napriek tomu chcem v tejto sezóne hrať. Myslím si, že by som mohol nastúpiť v play-off,“ prezradil Jágr ruským novinárom, jeho slová priniesol web iDnes.cz. „Chcem byť hokejista, ktorý pomáha tímu víťaziť. Takým hráčom teraz nie som, ale chcem pomôcť Kladnu s návratom do najvyššej súťaže,“ doplnila legenda.

Rozlúčka s kariérou legendárneho Jaromíra Jágra sa mohla konať už v decembri 2020, ale do Špindlerovho Mlyna naplánované súboje pod holým nebom pandémia koronavírusu odložila o rok. „Teraz nemôžem odísť do dôchodku. Sľúbil som, že tam hrať budem,“ vyhlásil.

Hokejový „Matuzalem“

Jágr už skôr hovoril o pokorení rekordu hokejového „Matuzalema“ Gordieho Howa, ktorý hral súťažne aj po päťdesiatke. Na tento kúsok si stále trúfa. „Nemôžem povedať, ako dlho ešte chcem hrať. Zápasy sú stále ťažšie a myslím si, že som trochu stratil „drajv“, keď som chcel dokázať, že som stále schopný sa zlepšovať. Cítim nedostatok motivácie hrať ďalej, aj keď tento rok rozhodne nebol posledný v mojej kariére,“ pokračoval Jágr.

Prezradil tiež, že podľa jeho názoru ruský útočník Alexander Ovečkin v NHL pokorí strelecký rekord Waynea Gretzkého. Rus doteraz nastrieľal 706 gólov, legendárny Kanaďan ich v minulosti dosiahol 894. „Predtým som si myslel, že nemá šancu. Ale to bolo pred šiestimi rokmi. Alex sa zmenil a stal sa lepším a efektívnejším hokejistom, než bol ako mladík. Myslím si, že teraz pracuje tvrdšie. Bude schopný dostihnúť Gretzkého, ak zostane zdravý a bude makať rovnako ako teraz,“ dodal Jágr.

Úspechy

Jaromír Jágr má na reprezentačnej úrovni na svojom konte dve zlaté medaily z MS a jeden najcennejší kov zo ZOH 1998 v japonskom Nagane. Keďže už pred takmer 30 rokmi s Pittsburghom Penguins dvakrát získal Stanleyho pohár, je členom slávneho Triple Gold Clubu. V zámorskej NHL hral okrem Penguins aj za Washington Capitals, New York Rangers, Philadelphiu Flyers, Dallas Stars, Boston Bruins, New Jersey Devils, Floridu Panthers a Calgary Flames. Na jeho konte je 1733 štartov v základnej časti profiligy s bilanciou 766 gólov a 1155 asistencií, v play-off pridal 208 duelov (78+123). V Česku hral iba za Kladno, v ruskej KHL za Omsk. Na individuálnej úrovni je držiteľom mnohých rekordov a ocenení.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA