Sociálne siete

Šport

Úvod SP vo Fínsku bez sestier Fialkových, dôvodom je koronavírus v tíme

Zverejnené:

Upravené: 29. januára 2021 o 23:02

220

large fialkova sita d
ZDROJ: Na archívnej snímke Paulína Fialková, SITA/AP Photo/Matthias Schrader

REKLAMA

25. november 2020 12:32 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Úvodný víkend nového ročníka Svetového pohára v biatlone vo fínskom Kontiolahti bude bez sestier Paulíny a Ivony Fialkových. Dôvodom majú byť pozitívne testy na koronavírus v ich tíme. Informoval o tom facebookový profil Šport v RTVS. Informácia je prekvapujúca aj vzhľadom na to, že Paulína Fialková ešte v utorok informovala, že „…pozitívny test u niektorého z členov tímu nebude znamenať vylúčenie z pretekov aj pre ostatných. Tí zostanú len v pozorovaní,“

Sestry Fialkové sa na štart nového ročníka SP pripravovali vo švédskom Idre a do Kontiolahti sa presúvali s nemalými ambíciami. „Vo Švédsku bolo super, dobré podmienky. Sem-tam nás potrápili strelnica a vietor, ale to k tomu patrí. Som zvedavá, čo z toho vzíde na prvých pretekoch Svetového pohára,“ uviedla Paulína Fialková pre RTVS.

V sobotu budú v Kontiolahti na programe vytrvalostné preteky žien na 15 km a mužov na 20 km. O deň neskôr prídu rad rýchlostné preteky žien na 7,5 km a mužov na 10 km. V Kontiolahti sa uskutoční aj kompletné 2. kolo SP, a to v dňoch (3.- 6. 12.).

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA