Sociálne siete

Šport

Vlhová opäť na pódiu. V obrovskom slalome v Courcheveli skončila tretia

Zverejnené:

Upravené: 29. januára 2021 o 20:49

199

large vlhova fcd
ZDROJ: Petra Vlhová v obrovskom slalome v Courcheveli skončila tretia, SITA/AP Photo/Marco Trovati

REKLAMA

12. december 2020 13:56 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Víťazná séria Slovenky Petry Vlhovej vo Svetovom pohári sa v sobotu skončila. Zverenky trénera Livia Magoniho síce po prvom kole obrovského slalomu vo francúzskom Courcheveli pohodlne viedla, no v druhej jazde sa nevyhla menších chybičkám a napokon skončila tretia. Aj po sobote však platí, že Petra Vlhová v aktuálnom ročníku SP ešte nebola mimo pódia. Pozitívom tiež je skutočnosť, že v Courcheveli sa Vlhová premiérovo v kariére prebojovala v SP na pódium.

Víťazstvo si v sobotu vyjazdila Talianka Marta Bassinová, ktorá v tomto ročníku ovládla aj úvodný obrovský slalom ešte v polovici októbra v rakúskom Söldene. Druhá skončila s odstupom 46 stotín sekundy Švédka Sara Hectorová, tretia Vlhová zaostala za víťazkou o 59 stotín sekundy. S obrovským odstupom 1,11 sekundy za Vlhovou skončila na štvrtej priečke Američanka Mikaela Shiffrinová.

V hodnotení disciplíny si Bassinová upevnila post líderky pred krajankou Federicou Brignoneovou, tá v sobotu finišovala piata. Tretia v poradí obrovského slalomu je Vlhová, ktorá na Bassinovú stráca 80 bodov a na Brignoneovú 5 bodov.

Slovenka Petra Vlhová je však neohrozenou líderkou celkového hodnotenia Svetového pohára. Na jej konte je 420 bodov a má náskok 162 bodov pred druhou Bassinovou, na tretiu priečku klesla v sobotu ôsma Švajčiarka Michelle Gisinová (207).

V Courcheveli je obrovský slalom na programe aj v nedeľu, prvé kolo sa začne o 9.30 h a druhé o tri hodiny neskôr.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA