Sociálne siete

Šport

Poprad zvýšil náskok na čele extraligovej tabuľky, Košiciam zvlhol pušný prach

Zverejnené:

Upravené: 29. januára 2021 o 20:51

256

large HK Poprad extraliga hokej dcdc
ZDROJ: Archívna snímka HK Poprad, SITA/Radoslav Maťaš

REKLAMA

12. december 2020 13:17 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Hokejisti Popradu majú na čele extraligovej tabuľky už sedembodový náskok pred druhou Nitrou. Odstup od prenasledovateľa v piatok večer zvýšili o jeden bod, keďže Nitra doma zdolala Banskú Bystricu 2:1 po predĺžení a Popradčania na vlastnom štadióne bodovali naplno. V súboji so suverénne posledným Liptovským Mikulášom sa však natrápili viac ako dosť, trojbodový zápis zaznamenali za triumf 5:4.

„Ťažko sa mi hľadajú slová. Nechcem znižovať výkon súpera. Hokejovo sme boli lepší, ale bola to “trápenka”. Hráči si asi myslia, že zdoláme každého súpera rozdielom triedy. Zápas sme uhrali s tromi bodmi, to môžem byť spokojný, ale čo sme za stavu 5:2 povymýšľali, tak to je na zamyslenie,“ povedal po súboji kouč „kamzíkov“ Peter Mikula na klubovom webe. Jeho zverenci v piatok viedli 1:0, neskôr prehrávali 1:2, potom viedli 5:2. V záverečnej päťminútovke však bol rozdiel iba jednogólový a o plný bodový zisk sa museli strachovať. Dvoma asistenciami sa v piatok prezentoval v popradskom drese Marek Zagrapan, ktorý si pripísal jubilejný dvojstý štart v najvyššej slovenskej súťaži.

„Prehrali sme, takže spokojní nie sme. V druhej tretine sme robili zbytočné chyby, po ktorých sme inkasovali a Poprad nám gólovo odskočil. Je to škoda, lebo aj napriek tomu, že sme sa vrátili do zápasu, sme nebodovali. Som sklamaný aj nahnevaný,“ povedal po súboji kouč Liptákov Milan Jančuška. Jeho tím v aktuálnej sezóne stále ešte nezvíťazil a v tabuľke je s devätnástimi prehrami na poslednej 12. priečke.

Hokejisti Košíc po dvoch triumfoch u súperov doma privítali Detvu a tentokrát im zvlhol pušný prach. V Steel aréne neskórovali ani raz a prehrali 0:3. Ich piatkový súper sa na Košičanov bodovo dotiahol, oba tímy majú na svojom konte po 32 bodov. „Pripravovali sme sa na húževnatého súpera. Rozhodlo však to, že sme v prvej tretine nepremenili šance a nedostali sa do vedenia. Súper hral trpezlivo a čakal na šancu. Detva sa ujala vedenia a my sme sa snažili niečo urobiť s výsledkom. Sme sklamaní, ale isto sa z toho oklepeme,“ povedal športový riaditeľ a tréner HC Košice Jan Šťastný.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA