Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Apple plánuje otvoriť predaj iPhone 15 od 22. septembra

Zverejnené:

Upravené: 7. augusta 2023 o 13:11

867

Zdroj: Newsbook.com

REKLAMA

Globalnews

Apple plánuje začať predaj nového smartfónu iPhone 15 – 22. septembra.

Píše o tom agentúra Bloomberg.

„Menej ako šesť týždňov pred predstavením iPhonu 15 spoločnosť Apple Inc. konečne uznala tvrdú realitu americký trh so smartfónmi sa utápa v recesii,“ píše agentúra.

Po zverejnení pomalého predaja iPhonov vo štvrtok, čo viedlo k poklesu akcií spoločnosti Apple, spoločnosť uviedla, že „trh smartfónov v Spojených štátoch v posledných štvrťrokoch klesá“.

V minulom štvrťroku predaj iPhonov klesol o 2,4% na 39,7 miliardy dolárov, čo je mierne pod prognózami Wall Street.

To vytvára výzvu pre ďalší iPhone, ktorý sľubuje, že bude najväčšou aktualizáciou gadgetu za posledné tri roky.

Keď Apple urobí veľkú aktualizáciu smartfónov – ako to urobil s iPhone 6 v roku 2014, iPhone X v roku 2017 a iPhone 12 v roku 2020 – nové funkcie sa zvyčajne predávajú samostatne. V predchádzajúcich príkladoch spoločnosť spustila veľké obnovovacie cykly, ktoré ponúkali väčšie obrazovky, aktualizovaný dizajn a pripojenie 5G.

Zvončeky a píšťalky iPhone 15 by boli rovnako príťažlivé. Model Pro obsahuje tretie tenšie rámčeky okolo displeja, titánový rám, ktorý sa cíti ľahší a prémiovejší ako súčasná konštrukcia z nehrdzavejúcej ocele, významné vylepšenia fotoaparátu, nabíjací port USB-C a oveľa rýchlejší procesor.

Predajné vyhliadky nového iPhone však budú závisieť nielen od jeho vlastností. Apple bude musieť pracovať tvrdšie, aby presvedčil nakupujúcich, aby otvorili svoje peňaženky,“ dodáva publicista agentúry Bloomberg Mark Gurman.

Podľa neho sa nový iPhone 15 začne predávať okolo 22. septembra – po prezentácii naplánovanej na 12. alebo 13. septembra.

Skutočným testom pre Apple bude prázdninový štvrťrok, ktorého predajné obdobie bude trvať od októbra do decembra, predpovedá Gurman.

Očakáva sa tiež, že Apple predstaví Apple Watch Series 9 a Watch Ultra 2 v septembri.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA