Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Biden dostal druhú posilňujúcu dávku vakcíny proti covidu

Zverejnené:

Upravené: 31. marca 2022 o 10:28

902

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Bidenova administratíva začala kampaň, ktorá má pomôcť Američanom žiť s koronavírusom.

Americký prezident Joe Biden v stredu dostal druhú posilňujúcu dávku vakcíny proti ochoreniu COVID-19. Biely dom spustil aj novú webovú stránku, kde vyzýva na očkovanie a investuje do tejto aktivity ďalšie peniaze, informovala tlačová agentúra Reuters.

„Ak nebudeme do toho investovať, budeme zraniteľní, ak udrie nová vlna,“ povedal Biden v Bielom dome, keď spúšťal web COVID.gov. Sú na ňom zhromaždené informácie, ktoré majú pomôcť ľuďom zvládnuť pandémiu. Predstavitelia amerického zdravotníctva schválili v utorok druhú posilňujúcu dávku pre Američanov vo veku 50 rokov a viac a pre tých, ktorí majú poškodenú imunitu.

Rusko vyjadrilo svoju víziu dohôd s Ukrajinou

Biden dostal štvrtú dávku vakcíny od konzorcia spoločností Pfizer-BioNTech. Schválená na použitie bola aj druhá dávka od spoločnosti Moderna. Niekoľko sietí lekární v USA oznámilo, že budú ľuďom ponúkať druhé posilňovacie dávky.

V USA zomrelo na covid od začiatku roka 2020 vo viacerých vlnách takmer 982.000 ľudí. Hoci vakcíny a čoraz viac dostupných liekov na covid zabraňujú ťažkému priebehu ochorenia a úmrtiam, predstavitelia verejného zdravotníctva monitorujú BA.2 – subvariant omikronu, ktorý teraz predstavuje vyše polovicu všetkých prípadov nákazy v USA.

Americkí predstavitelia uviedli, že neočakávajú ďalšiu veľkú vlnu, ale poznamenali, že prípady covidu môžu narastať, a to vinou BA.2 alebo iného subvariantu.

Heger: Slovensko musí byť pripravené aj na náhle odstavenie plynu

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA