Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Biely dom hovorí o plánoch na ďalšie sankcie voči Ruskej federácii

Zverejnené:

Upravené: 27. júna 2022 o 16:29

487

Zdroj: evintagephoto.com

REKLAMA

Globalnews

Biely dom povedal, ako plánujú spolu s partnermi v G7 ďalej rozšíriť sankcie proti Rusku za jeho inváziu na Ukrajinu. Uvádza sa to vo vyhlásení Bieleho domu.

Skupina G7 vo svojom spoločnom vyhlásení o podpore Ukrajiny oznámi nové sankcie s cieľom zvýšiť ekonomický tlak na Rusko.

„USA v koordinácii s G7 budú uplatňovať početné záväzky vrátane sankcií voči stovkám jednotlivcov a spoločností okrem viac ako 1000, na ktoré sa už vzťahujú sankcie; prijme opatrenia na obchádzanie sankcií uplatňovaním sankcií voči spoločnostiam vo viacerých krajinách – okrem viac ako 300, ktoré sú už na zozname; uplatňovať clá na stovky položiek ruského tovaru,“ uvádza sa vo vyhlásení.

Pripravujú sa najmä nové sankcie voči ruskému obrannému priemyslu a dodávkam pre jeho potreby.

Usa plánujú uplatňovať vyššie clá na viac ako 570 skupín ruského tovaru, čo stojí Rusko približne 2,3 miliardy dolárov.

Počet obetí raketového útoku na Kyjev stúpol

Americké ministerstvo financií, ako už bolo oznámené, zakáže dovoz nového ruského zlata.

Plánujú sa prvé sankcie voči spoločnostiam, ktoré pomáhajú Rusku obísť sankcie prostredníctvom sprostredkovateľov – zakazujú im nakupovať relevantný tovar vrátane polovodičov.

Okrem toho budú schválené osobné sankcie voči mnohým osobám zapojeným do porušovania ľudských práv, vojnových zločinov a práce okupačných správ. a tí, ktorí sa podieľali na pokusoch Ruska ukradnúť ukrajinské obilie a inak profitovať z vojny.

V Nemecku sa schádzajú najbohatšie štáty sveta. Chcú zákaz dovozu zlata z Ruska

„Vízové obmedzenia sa budú vzťahovať na približne 500 úradníkov za ohrozenie alebo porušenie suverenity a územnej celistvosti Ukrajiny, jej politickej nezávislosti alebo potlačenie disentu v Rusku,“ uvádza sa vo vyhlásení.

Americký prezident Joe Biden poznamenal, že je potrebné zachovať jednotu partnerov v skupine G7 a NATO tvárou v tvár výzvam, ktoré priniesla vojna Ruskej federácie proti Ukrajine, a poznamenal, že ruský prezident Vladimir Putin dúfa v opak.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA