Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Britské ministerstvo zahraničných vecí si predvolalo veľvyslanca Ruska kvôli smrti Brita v zajatí

Zverejnené:

Upravené: 15. júla 2022 o 19:34

664

Zdroj: karpatalja.ma

REKLAMA

Globalnews

Británia si predvolala ruského veľvyslanca v Londýne Andreja Kelina, aby vyjadrila hlboké znepokojenie nad správami o smrti Brita Paula Jurija v zajatí teroristickej „DNR“. Vyhlásenie ministerstva zahraničných vecí cituje denník The Telegraph.

Britská ministerka zahraničných vecí Liz Trussová uviedla, že je šokovaná správami o smrti britského humanitárneho pracovníka Paula Jurija, keď ho zadržiavali ruskí splnomocnenci na Ukrajine.

„Rusko za to musí prevziať plnú zodpovednosť. Paul Yuri bol zajatý počas humanitárnej práce. Bol na Ukrajine, aby sa pokúsil pomôcť ukrajinskému ľudu tvárou v tvár nevyprovokovanej ruskej invázii,“ povedala Liz Trussová.

„Ruská vláda a jej zástupné sily pokračujú v páchaní zločinov. Zodpovední budú niesť zodpovednosť,“ dodala.

Trump potvrdil, že sa chce opäť stať prezidentom Spojených štátov.

Britský humanitárny pracovník Paul Jurij († 45), ktorého v apríli zajali takzvaní militanti z DĽR, zomrel pred piatimi dňami.

Medzinárodná obranná légia Ukrajiny objasnila, že nie je vo svojich radocha nebojuje na Ukrajine, ale bol zamestnancom humanitárnej organizácie.

Militanti takzvanej „DNR“ uviedli, že Paul Jurij zomrel 10. júla v dôsledku „diagnóz a stresu“, čím ubezpečili, že Britom bola poskytnutá lekárska starostlivosť.

Ženy žalujú Uber kvôli sexuálnemu násiliu. Za vodiča neručíme, bráni sa služba

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA