Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Trump potvrdil, že sa chce opäť stať prezidentom Spojených štátov.

Zverejnené:

Upravené: 14. júla 2022 o 20:20

658

Zdroj: T-Online

REKLAMA

Globalnews

45. prezident Spojených štátov Donald Trump tvrdí, že sa už rozhodol zúčastniť na prezidentských voľbách v roku 2024, ale zatiaľ nevie, kedy oznámiť začiatok kampane.

Podľa  to Trump povedal v rozhovore pre New York Magazine.

„V mojej hlave som už urobil toto rozhodnutie, takže nič iné sa ho netýka,“ povedal Trump a argumentoval, že „ak sa rozhodnem kandidovať, vyhrám„.

Dodal, že zvažuje, kedy oznámi začiatok volebnej kampane – pred alebo po strednodobých voľbách do Kongresu na jeseň 2022.

„Dajte ľuďom vedieť. Myslím si, že veľa ľudí by ani nekandidovalo, keby som to urobil, pretože ak sa pozriete na prieskumy, ani sa nezaregistrujú. Týchto ľudí je väčšina. A myslím, že keby utiekli, mali by ste na nich negatívnu reakciu. Ľudia chcú, aby som kandidoval,“ dodal Trump.

Ženy žalujú Uber kvôli sexuálnemu násiliu. Za vodiča neručíme, bráni sa služba

Médiá predtým napísali, že Trump rokuje s potenciálnymi darcami, aby získal podporu v nadchádzajúcich prezidentských voľbách.

Na kandidatúru musí 45. prezident Spojených štátov získať podporu svojej Republikánskej strany. Najnovší prieskum denníka The New York Times ukázal, že polovica republikánov v súčasnosti nepodporuje jeho kandidatúru.

Zároveň Trumpov najbližší súper – jeho spolujazdec, guvernér Floridy Ron DeSantis – v prieskume verejnej mienky medzi členmi GOP anketuje iba štvrtinu hlasov.

Podľa ďalšieho prieskumu denníka The New York Times je 64 percent podporovateľov Demokratickej strany Spojených štátov proti účasti úradujúceho prezidenta Joea Bidena vo voľbách v roku 2024. Biden predtým nepoprel, že by sa chcel uchádzať o druhé funkčné obdobie.

V Škótskej národnej galérii v Edinburghu objavili experti doposiaľ neznámy autoportrét Vincenta van Gogha

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA