Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Čína popiera zámer dodávať zbrane Rusku

Zverejnené:

Upravené: 22. februára 2023 o 14:57

362

Zdroj: Newsbook.com

REKLAMA

Globalnews

Ministerstvo zahraničných vecí Čínskej ľudovej republiky popiera zámer poskytnúť Rusku „smrtiacu podporu“ vo vojne proti Ukrajine.

CNN cituje vyhlásenie hovorcu čínskeho ministerstva zahraničných vecí Wanga Wenbina a vedúceho kancelárie komisie výboru pre zahraničné veci CPC Wang Yi.

Hovorca ministerstva zahraničných vecí Wang Wenbin uviedol, že Čína neuvažuje o možnosti poskytnutia „smrtiacej podpory“ (zbrane – ed.) Rusku vo vojne proti Ukrajine, pričom obvinil Spojené štáty a NATO zo šírenia falzifikátov o úlohe Číny vo vojne.

Vyzval NATO, aby „prestalo ohovárať Čínu nepodloženými špekuláciami o Ukrajine, upustilo od starej mentality studenej vojny – hier s nulovým súčtom a blokovej konfrontácie – a aby prestalo podnecovať nenávisť“.

Wang Yi zároveň v Moskve uviedol, že krajina bude „pevne presadzovať nezávislú a sebestačnú zahraničnú politiku“ a vzťahy medzi Ruskom a Čínou „naďalej fungujú na vysokej úrovni“.

Podľa neho je Čína „pripravená podporiť dobrý rozvoj nového typu vzťahov s Ruskom ako veľmocou“, bez ohľadu na to, ako sa mení medzinárodná klíma.

Wang Yi bol omylom menovaný za ministra zahraničných vecí Čínskej ľudovej republiky.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA