Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Spojené štáty vyčlenia ďalších 100 miliónov dolárov na pomoc v reakcii na zemetrasenia v Turecku a Sýrii

Zverejnené:

Upravené: 19. februára 2023 o 18:37

396

Zdroj: Blogspot.com

REKLAMA

Globalnews

Spojené štáty v nedeľu oznámili pomoc vo výške ďalších 100 miliónov dolárov na prekonanie ničivých zemetrasení v Turecku a Sýrii.

Povedalo o tom ministerstvo zahraničných vecí USA.

Polovica finančných prostriedkov, konkrétne 50 miliónov dolárov, bude pochádzať z Núdzového fondu pre utečencov a migrantov, zvyšok humanitárnej pomoci sa poskytne prostredníctvom ministerstva zahraničných vecí a Agentúry USA pre medzinárodný rozvoj.

Finančné prostriedky sa použijú na pomoc zraniteľným skupinám obyvateľstva postihnutým zemetraseniami v Turecku a Sýrii – nákup a distribúciu základných potrieb, ako sú prikrývky, matrace, potravinové balíčky, teplé oblečenie, stany a prístrešky.

Scholz vyzval partnerov, ktorí môžu poslať tanky na Ukrajinu, aby tak urobili teraz

Okrem toho sa bude financovať nákup liekov a zdravotníckych služieb, poskytovanie čistej pitnej vody a sanitácie, ako aj programy na podporu vzdelávania detí a mládeže postihnutých zemetrasením.

Celková suma humanitárnej pomoci USA na podporu zemetrasenia v Turecku a Sýrii bude 185 miliónov dolárov.

Podľa najnovších údajov je počet obetí v Turecku v dôsledku zemetrasení, ku ktorým došlo 6. februára, viac ako 40 tisíc ľudí, susedná Sýria hlásila viac ako 5800 mŕtvych. V nedeľu pokračovali záchranné operácie v dvoch z desiatich postihnutých provincií.

Organizácie poskytujúce pomoc tvrdia, že postihnutí budú v nadchádzajúcich mesiacoch potrebovať pomoc, pretože mnohé kritické infraštruktúry sú zničené.

Turecko prisľúbilo, že vyšetrí každého, kto je podozrivý zo zodpovednosti za zrútenie budov, a vydalo príkaz na zadržanie viac ako 100 podozrivých vrátane developerov.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA