Sociálne siete

ZAHRANIČIE

ČR: Prymula odmietol vyhovieť výzve Babiša, aby rezignoval

Zverejnené:

Upravené: 28. januára 2021 o 0:08

216

OL  M DGQ  Xc Eqzj X Afg Prymula z funkcie odst pi nechce bedcc

REKLAMA

24. október 2020 11:00 SITA, redakcia

BRATISLAVA 24. októbra (SITA) – Český minister zdravotníctva Roman Prymula odmietol rezignovať na svoju funkciu, aj napriek tomu, že ho na to vyzval premiér Andrej Babiš. O jeho pôsobení v úrade tak rozhodne prezident Miloš Zeman, informuje portál iDNES.cz s tým, že ten už dal najavo, že ho nechce odvolať.

Výzvam na odstúpenie čelí Prymula po tom, čo denník Blesk zverejnil fotografie z jeho návštevy v reštaurácii na pražskom Vyšehrade, ktorá mala byť podľa vládnych nariadení zatvorená. Stretol sa tam s podpredsedom hnutia ANO Jaroslavom Faltýnkom, pričom oboch vyfotili, ako nemajú rúška. Politici tak porušili niekoľko protipandemických opatrení. Aj druhého politika vyzval Babiš na odstúpenie.

„Na základe obrázkov, ktoré sa dnes objavili v Blesku, to vyzerá, že som niečo porušil. Ja tu s plnou vážnosťou hovorím, že som nič neporušil,“ vyjadril sa počas tlačovej konferencie Prymula, ktorý sa obhajuje s tým, že bol v súkromných priestoroch vyšehradskej kapituly a rúško nemal, len keď bol vonku a sám. Na schôdzke politici podľa jeho slov riešili akútne veci, ktoré sa týkali Poslaneckej snemovne a testov v moravskosliezskom regióne.

Keďže Prymula odmieta rezignovať, môže o jeho odvolanie premiér požiadať prezidenta. Ten mu môže, no aj nemusí vyhovieť.

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/prymula-bez-rousky-v-restauraci-pokud-si-verejnost-preje-tak-rezignuji.A201023_102404_domaci_lre

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA