Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Desiatky migrantov z Blízkeho východu sa utopili pri pobreží Talianska

Zverejnené:

Upravené: 26. februára 2023 o 18:15

290

Zdroj: Pixabay

REKLAMA

Globalnews

Pri pobreží Talianska sa utopila veľká loď s migrantmi z Blízkeho východu, ktorá zabila najmenej 43 ľudí. Uvádza to ANSA.

Loď narazila na skaly pri pobreží Kalábrie v búrke a rozdelila sa. Na palube boli ľudia, väčšinou z Iránu, Pakistanu a Afganistanu.

Predbežné správy o 43 mŕtvych, z ktorých mnohí boli ženy a deti.

V súčasnosti sa našlo 80 ľudí, ktorým sa podarilo dostať na breh, z ktorých asi dve desiatky potrebovali hospitalizáciu. Podľa svedkov by na palube mohlo byť viac ako sto až 250 ľudí, osud všetkých ostatných nie je známy.

Talianska premiérka Georgia Meloniová vyzvala, aby sa nešpekulovalo o smrti mŕtvych, a uviedla, že vláda sa snaží zabrániť podobným tragédiám v budúcnosti, „predovšetkým prostredníctvom maximálnej spolupráce s krajinami, z ktorých migranti cestujú, a s krajinami pôvodu“.

Minister vnútra Matteo Pantedosi označil incident za obrovskú tragédiu a zdôraznil, že je potrebné pokračovať vo všetkých iniciatívach na zastavenie takýchto nelegálnych letov.

Prezident regiónu Kalábria Roberto Occiutto presúva zodpovednosť na Európsku úniu. „Čo robí EÚ celé tie roky? Kde je Európa, ktorá musí zaručiť bezpečnosť a zákonnosť? Čo sa stalo v dialógu s krajinami pôvodu migrantov?“

 

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA