Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Do nemeckého Dortmundu priviezli zo Slovenska druhého pacienta s ochorením COVID-19

Ide o medzinárodnú pomoc v rámci európskej solidarity, ktorú využívajú viaceré európske krajiny.

Zverejnené:

Upravené: 6. marca 2021 o 17:54

428

large rusko doktor bdfe
Ilustračné foto, zdroj: Unsplash/ Bermix Studio

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA  -Do nemeckého Dortmundu previezli zo Slovenska druhého pacienta s ochorením COVID-19. Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Eliášová. Podotkla, že ide o medzinárodnú pomoc v rámci európskej solidarity, ktorú využili viaceré európske krajiny vrátane Holandska či Francúzska. V tlačovej správe sa poďakovala spolkovej krajine Severné Porýnie Westfálsko a ďalším krajinám za ponúknutú pomoc.

„Prvého pacienta previezla letecká ambulancia dnes dopoludnia, s druhým pacientom vzlietol vládny špeciál krátko po obede, v týchto chvíľach by mal už byť na nemeckej pôde,“ priblížila Eliášová.

Hovorkyňa poukázala, že od Francúzska dostane Slovensko ako dar 15-tisíc očkovacích látok od spoločnosti AstraZeneca. V rámci európskeho systému solidarity môže Slovensko rátať aj so 100-tisíc vakcínami od spoločnosti Pfizer/Biontech. Hovorkyňa doplnila, že pomoc ponúklo aj Poľsko. „Do nemocnice v Gorliciach v minulých dňoch previezli prvých pacientov. Na Slovensku zároveň v rámci európskej pomoci pomáhajú aj lekári a zdravotné sestry z Rumunska,“ dodala.

Článok sme aktualizovali.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA