Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Je možné, že Putin zabije Prigožina v Bielorusku

Zverejnené:

Upravené: 25. júna 2023 o 13:12

266

Zdroj: Newsbook.com

REKLAMA

Globalnews

Novinári CNN sa domnievajú, že ruský diktátor Vladimir Putin neodpustí Wagnerovmu vodcovi Jevgenijovi Prigožinovi jeho vzburu.

Informoval o tom Gene Dougherty, bývalý šéf moskovskej kancelárie CNN, citovaný publikáciou.

„Putin neodpúšťa zradcom. Aj keď Putin povie: „Prigožin, choď do Bieloruska“, stále bude zradcom a myslím si, že Putin to nikdy neodpustí,“ tvrdí Dougherty.

„Keby som bol Putin, bál by som sa o tých ľudí v uliciach Rostov, ktorí fandili bojovníkom Wagnerovej skupiny, keď kráčali. Prečo obyčajní Rusi na ulici pozdravujú ľudí, ktorí sa práve pokúsili uskutočniť štátny prevrat? To znamená, že ich možno podporujú alebo majú radi. Tak či onak, pre Putina je to veľmi zlá správa,“ dodal.

Dodala, že je možné, že Prigožin bude „zabitý v Bielorusku“, ale pre Moskvu je to ťažká dilema, pretože pokiaľ má Prigožin „nejakú podporu, je hrozbou, bez ohľadu na to, kde sa nachádza“.

V sobotu večer tlačová služba samozvaného prezidenta Bieloruska uviedla, že Alexander Lukašenko rokoval s vodcom Wagnerovej PMC Jevgenijom Prigožinom a prijal návrh na zastavenie Wagnerovho hnutia v Rusku.

Potom Prigožin povedal, že jeho žoldnieri rozmiestňujú kolóny a idú opačným smerom k poľným táborom.

Neskôr Kremeľ uviedol, že trestné konanie proti Prigožinovi bude uzavreté, „pôjde do Bieloruska“.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA