Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Joe Biden oficiálne oznámil svoj zámer druhýkrát sa uchádzať o prezidentský úrad

Zverejnené:

Upravené: 25. apríla 2023 o 13:26

279

Zdroj: Newsbook.com

REKLAMA

Globalnews

Úradujúci americký prezident Joe Biden oficiálne oznámil svoj zámer druhýkrát sa uchádzať o prezidentský úrad vo voľbách v roku 2024.

V utorok ráno Biden zverejnil videoodkaz, v ktorom uviedol, že bude znovu zvolený za prezidenta Spojených štátov, aby „dokončil prácu“.

„Každá generácia má chvíľu, keď je potrebné brániť demokraciu. Postavte sa za svoje základné slobody. Podľa môjho názoru je teraz ten správny čas pre nás. Preto sa budem uchádzať o znovuzvolenie za prezidenta Spojených štátov,“ oznámil Joe Biden.

„Mojou úlohou počas môjho prvého funkčného obdobia bolo bojovať za našu demokraciu, brániť naše práva… Otázka, pred ktorou stojíme, znie, či v nasledujúcich rokoch budeme mať viac či menej slobôd, viac či menej práv. Viem, akú odpoveď by som chcel, a myslím si, že vy tiež. Teraz nie je čas na sebauspokojenie. Preto sa uchádzam o znovuzvolenie,“ povedal vo videoodkaze.

Biden pomenoval hodnoty, ktoré navrhuje presadzovať – slušnosť, rešpekt a dôstojný postoj k sebe navzájom, rovnaké príležitosti pre všetkých.

Treba poznamenať, že Joe Biden je najvyššie postaveným úradujúcim prezidentom Spojených štátov a na konci svojho druhého štvorročného funkčného obdobia bude mať 86 rokov.

V predvečer kampane čelil nízkej podpore verejnosti. Nedávny prieskum agentúry Reuters/Ipsos ukázal, že iba 39% Američanov schvaľuje jeho prácu.

Vo februári bol zverejnený prieskum AP-NORC pre výskum verejnej mienky, podľa ktorého väčšina priaznivcov americkej Demokratickej strany verí, že Biden nemusí byť v roku 2024 opätovne zvolený na druhé funkčné obdobie.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA