Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Kailiová zostane naďalej vo väzbe, rozhodol súd. Europoslankyňa vinu popiera

Zverejnené:

Upravené: 23. decembra 2022 o 11:34

415

Zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Bývalá podpredsedníčka Európskeho parlamentu Eva Kailiová, ktorá čelí obvineniu z korupcie, zostane naďalej vo väzbe. Rozhodol o tom vo štvrtok súd v Bruseli, ktorý jej predĺžil väzbu o mesiac. Kailiová môže do 24 hodín odvolať. Grécka politička je podozrivá v prípade týkajúcom sa úplatkov zo strany Kataru pre európskych činiteľov. Vinu popiera.

Právnici Kailiovej žiadali súd o prepustenie a ponúkali, že pohyb štyridsaťštyri ročnej ženy mimo väzobnej väznice by mohol byť monitorovaný elektronickým náramkom.

„Eva Kailiová je nevinná,“ zdôraznil vo štvrtok pred súdom jej právny zástupca, ktorý v stredu gréckej televízii povedal, že politička je v zlom psychickom stave.

Súd ale žiadosti Kailiovej nevyhovel. Politička, ktorú jej kolegovia tento mesiac zbavili funkcie podpredsedníčky europarlamentu, sa do väzby spolu s trojicou ďalších ľudí dostala 11. decembra kvôli podozreniu, že sa za finančné a vecné dary snažila uplatňovať svoj vplyv v prospech Kataru. Obvinená je aj z prania špinavých peňazí.

Podľa správ médií sa pozornosť polície, ktorá prípad vyšetruje niekoľko mesiacov, sústredí aj na Maroko, ktoré sa údajne pokúšalo získavať priazeň podobným spôsobom ako Katar.

Turecko a Švédsko sa nezhodli, či Štokholm plní dohodu o vydávaní teroristov

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA