Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Karol III vzdáva hold svojej zosnulej matke kráľovnej vo vianočnom prejave

Zverejnené:

Upravené: 26. decembra 2022 o 12:30

259

Zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Britský kráľ Karol III zaspomínal vo svojom nedeľnom vianočnom posolstve Na svoju zosnulú matku kráľovnú Alžbetu II.. Poďakoval tiež všetkým, ktorí pomáhajú ostatným.

„Vianoce sú pre všetkých z nás, ktorí stratili svojich blízkych, obzvlášť dojímavým obdobím. Pociťujeme ich neprítomnosť… a spomíname na nich pri každej úctyhodnej tradícii,“ povedal monarcha v príhovore z kaplnky svätého Juraja na hrade Windsor, kde sú Alžbeta II. aj jej manžel, princ Philip, pochovaní.

„Pripomína mi to hlboko dojemné listy, pohľadnice a odkazy, ktoré mnohí z vás poslali mojej žene a mne, a nemôžem vám dostatočne poďakovať za lásku a sympatie, ktoré ste prejavili celej našej rodine,“ poznamenal v krátkom predtočenom prejave v narážke na obrovskú vlnu reakciou na septembrové úmrtie obľúbenej deväťdesiatšesťročnej panovníčky.

Karol III. tiež spomenul vieru svojej matky v boha a ľudí, ktorú podľa svojich slov zdieľa z celého srdca. „Je to viera v mimoriadnu schopnosť každého človeka dotknúť sa dobrotou a súcitom životov druhých a rozžiariť svetlo vo svete okolo seba. To je podstatou našej komunity a základom našej spoločnosti,“ uviedol.

V ďalšej časti vianočného posolstva vyzdvihol prácu vojakov, policajtov, zdravotníkov, učiteľov aj ďalších. Zvlášť zdôraznil prínos ľudí, ktorí prispievajú peniazmi, jedlom alebo tak cenným časom potrebným. Ocenil aj charitatívne organizácie a náboženské spolky. „Z celého srdca vám všetkým prajem Vianoce plné mieru, šťastia a večného svetla,“ zakončil zdravici Karol III.

Až mínus 45 stupňov, Američanov čakajú najmrazivejšie Vianoce za desiatky rokov

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA