Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Lukašenko sa Západu vyhrážal, že jeho lietadlá už môžu niesť ruské jadrové zbrane

Zverejnené:

Upravené: 26. augusta 2022 o 13:01

421

Zdroj: avaz.ba

REKLAMA

Globalnews

Samozvaný prezident Bieloruska Alexander Lukašenko uviedol, že bieloruské lietadlá Su už boli znovu vybavené, aby mohli niesť jadrové zbrane, a dodal, že ciele už boli stanovené v prípade provokácie Západu voči Bielorusku.

„Putin a ja sme raz v Petrohrade povedali, že by sme tiež znovu vybavili bieloruské lietadlá Su, aby mohli niesť jadrové zbrane. Myslíte si, že si mädlíme jazyky? Všetko je pripravené!“, uviedol Lukašenko.

Podľa neho teraz Západ v rámci operácie Atlantic Resolve pokračuje v vykladaní americkej vojenskej techniky, po ktorej budú vrtuľníky a vybavenie prevezené do východoeurópskych krajín.

Každá minúta ktorú je ruská armáda v ZNPP je rizikom radiačnej katastrofy

„Musia pochopiť, že žiadne vrtuľníky, lietadlá, ak sa vyhrotia, ich nezachránia. Nechajte ich premýšľať. Varoval som ich: Božechráň, nejaká vážna provokácia proti Bielorusku – naše ciele sú definované. Rozhodovacie centrá – poznáme ich, nikomu sa nevyhrážam, oni nás sledujú a my ich sledujeme,“ povedal Lukašenko.

Samozvaný prezident Bieloruska dodal, že ak nie orgány v Európe, armáda „veľmi dobre chápe: nie je možné zhoršiť vzťahy s Bieloruskom, pretože ide o zhoršenie vzťahov so štátom Únie s jadrovými zbraňami“.

USA: Kroky Ruska v ZNPP predstavujú vážne riziko jadrovej havárie

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA