Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Musk má Guinnessov rekord. Pripísal si najväčšiu stratu majetku v histórii

Zverejnené:

Upravené: 12. januára 2023 o 12:15

902

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Šéf spoločností Tesla a Twitter Elon Musk sa dostal do Guinnessovej knihy rekordov, zrejme však nechceným spôsobom. Od novembra 2021 prišiel tento donedávna najbohatší človek sveta o toľko majetku, že prekonal svetový rekord v „najväčšej strate osobného imania v histórii“, napísal web The Independent.

Zápis potvrdila spoločnosť Guinness World Records. Odkazuje pritom na časopis Forbes, podľa ktorého kleslo Muskovo imanie z maxima 320 miliárd dolárov v novembri roku 2021 na 155 miliárd dolárov v decembri 2022, teda o 165 miliárd dolárov. Iné zdroje uvádzajú, že strata mohla predstavovať až 200 miliárd dolárov. Presnú sumu je takmer nemožné zistiť, ale zďaleka prekonáva predchádzajúci rekord 58,6 miliardy dolárov, o ktoré v roku 2000 prišiel japonský investor Masajoši Son.

Hlavnou príčinou prepadu Muskovho majetku je pokles akcií automobilky Tesla, ktoré vlani odpísali zhruba dve tretiny hodnoty. Tesle podľa analytikov pribúda konkurencia, stretáva sa s problémami vo výrobe a Musk sa príliš venuje Twitteru.

Túto firmu, ktorá prevádzkuje rovnomennú sociálnu sieť, kúpil Musk vlani v októbri za zhruba 44 miliárd dolárov. V priebehu roka predal veľké množstvo akcií Tesly, aby získal prostriedky na  financovanie tejto akvizície.

V decembri prišiel šéf spoločnosti Tesla o pozíciu najbohatšieho človeka na svete, ktorú obsadil Bernard Arnault, zakladateľ a riaditeľ francúzskeho koncernu LVMH, ktorý sa venuje predaju luxusného tovaru.

Vo veku 78 rokov zomrel jeden z najlepších gitaristov všetkých čias Jeff Beck

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA