Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Musk oznámil ďalšiu zmenu pri platenej funkcii Twitteru

Zverejnené:

Upravené: 29. marca 2023 o 7:58

1242

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Sociálna sieť Twitter urobí ďalšie zmeny u svojej platenej funkcie Twitter Blue. Od polovice apríla budú odporúčané ostatným užívateľom iba príspevky overených predplatiteľov. Neoverení používatelia tiež nebudú môcť hlasovať v anketách. Na svojom twitterovom profile to oznámil šéf Twitteru Elon Musk. 

Ako dôvod uviedol, že je to jediný spôsob, ako riešiť problémy s účtami prevádzkovanými umelou inteligenciou.

Užívatelia siete v súčasnosti platia mesačne sedem dolárov, pokiaľ chcú mať overený účet označený modrou ikonou. Overenie tiež umožňuje prístup k ďalším funkciám.

Musk už skôr uviedol, že platené overovanie výrazne zvyšuje náklady na používanie robotických účtov a uľahčuje ich identifikáciu. Teraz oznámil, že novo ohlásené zmeny sú jediným spôsobom, ako riešiť „prevzatie moci pokročilými húfmi topánok s umelou inteligenciou“. Inak je to podľa neho beznádejne prehratá bitka.

Rozhodnutie ale kritizujú niektorí používatelia tejto sociálnej siete. Bývalý zamestnanec Twitteru, ktorý sa neželal byť menovaný, stanici BBC povedal, že overení užívatelia využijú svoje možnosti a svoju prítomnosť na ovplyvňovanie čohokoľvek, od dezinformácií až po skutočné poškodzovanie užívateľov.

Na Twitteri existujú dva algoritmy, s odporúčanými tweetmi „Pre vás“ a s tweetmi od účtov, ktoré užívateľ sleduje. Nová politika v podstate znemožní užívateľom, ktorí neplatia, byť súčasťou jedného z týchto prúdov. To znamená, že neoverení užívatelia budú mať menšiu možnosť získať pre svoj tweet lajk alebo retweet, uviedla BBC.

Európska komisia komentovala Putinove jadrové plány pre Bielorusko: Ak sa tak stane, následky budú

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA