Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Najmenej sedem mŕtvych si vyžiadal výbuch pri požiari vo Francúzku

Zverejnené:

Upravené: 15. februára 2022 o 8:28

736

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Najmenej sedem ľudí zomrelo pri explózii v budove na juhu Francúzska v pondelok v skorých ranných hodinách. Zatiaľ nie je jasná presná príčina, hoci v blízkosti budovy boli nájdené plynové fľaše.

K výbuchu došlo okolo pol druhej ráno v mestečku Saint-Laurent-de-la-Salanque na juhu Francúzska. Podľa oficiálnych informácií zomrelo najmenej sedem ľudí, medzi obeťami sú aj dve deti. Po explózii vypukol požiar, ktorý sa rozšíril aj na susedné budovy.

„Keď som otvorila okno, nejaká pani kričala o pomoc z náprotivného domu. Potom už som jej hlas nepočula. Budovy boli v plameňoch, bola tu úplná panika,“ popísala denníku Le Parisien desivý zážitok obyvateľka susedného domu Nadine Bretová. „Počula som veľmi hlasný výbuch, potom som videla plamene.“.

V Jemene uniesli v piatok piatich zamestnancov OSN

K výbuchu došlo v obchode s potravinami, ktorý sa nachádzal na prízemí budovy. Záchranné zložky našli ráno v troskách päť tiel. Neskôr sa počet mŕtvych zvýšil na sedem, podľa prokurátora to ale nemusí byť konečný počet obetí.

Z miesta tragédie bolo evakuovaných najmenej 25 ľudí, v noci tam zasahovala zhruba stovka hasičov. Ráno už bol požiar pod kontrolou, budova ale bola stále nebezpečná a neprístupná.

Na miesto dorazil aj francúzsky minister vnútra Gérald Darmanin. „Prerušujem svoju cestu do Montpellier. Ponúkam plnú podporu mobilizovaným štátnym zložkám a obyvateľom. Myslím na obete a ich rodiny,“ napísal na Twitteri.

Štátne zastupiteľstvo oznámilo, že sa začalo vyšetrovanie, v rámci ktorého budú zistené okolnosti a presná príčina výbuchu. V blízkosti budovy boli nájdené plynové fľaše. Zatiaľ ale nie je jasné, či boli príčinou explózie, alebo či udalosť iba zhoršili.

Poľsko sa pripravuje na možnú migračnú krízu, dôvodom je situácia na Ukrajine

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA