Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Nemecko v tejto chvíli neustúpi z podmienky 48-hodinového testu pre kamionistov

Šéf slovenskej diplomacie Ivan Korčok rokoval s ministrami zahraničných vecí Česka, Rakúska a Nemecka v súvislosti s prísnejšími pravidlami pre vstup do Nemecka.

Zverejnené:

Upravené: 18. februára 2021 o 19:50

281

policajti nemecko
Nemeckí policajti na hraničnom priechode, foto: SITA/AP Photo/Sebastian Kahnert/dpa

REKLAMA

SITA

BRATISLAVA  – Nemecko v tejto chvíli neustúpi z podmienky 48-hodinového testu pre kamionistov a vodičov individuálnej dopravy. Pred rokovaním vlády to uviedol minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Ivan Korčok (nom. SaS). V nadväznosti na zavedenie prísnejších pravidiel pre vstup do Nemecka sa dnes z iniciatívy ministra Korčoka uskutočnilo rokovanie šéfov diplomacií Slovenska, Česka a Rakúska s nemeckým partnerom Heikom Maasom. Tomu tlmočili znepokojenie z nemeckých opatrení, v dôsledku ktorých dochádza k ohrozeniu dodávateľských reťazcov.

„V tejto chvíli sme nenašli na nemeckej strane súhlas s tým, aby sa test, ktorý predkladajú vodiči, buď úplne zrušil, čo je náš návrh, alebo predĺžila jeho platnosť zo 48 na 72 hodín,“ priblížil Korčok. Dodal, že s výsledkom rokovania spokojný nie je. „Dal som inštrukciu našim zástupcom v Bruseli, aby sme pokračovali a otvárali túto otázku aj na pôde Európskej únie a spoločnými silami hľadali riešenie, ktoré nebude spôsobovať tieto problémy,“ uzavrel Korčok.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA