Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Počas vzdušného útoku zasiahli Rusi grécky konzulát

Zverejnené:

Upravené: 24. júla 2023 o 0:25

437

Počas vzdušného útoku na Odesu zasiahli Rusi aj grécky konzulát

REKLAMA

Počas vzdušného útoku na Odesu zasiahli Rusi aj grécky konzulát. Uviedol to ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Pred tromi dňami bol pri ruskom úroku na toto Odesu poškodený aj čínsky konzulát.

Zelenskyj tiež tvrí, že len v noci zo soboty na nedeľu ruský útok poškodil takmer päť desiatok domov, z ktorých polovicu predstavovali architektonické pamiatky v historickom centre, chránenom UNESCO.

Podľa prezidenta predstavujú ruské útoky globálne ohrozenie, pretože ničia mestá a prístavy, ktoré majú veľký význam pre potravinovú bezpečnosť sveta. „Ešte žiadni teroristi neporazili celý svet a tým šialencom z Kremľa sa to tiež nepodarí,“ tvrdí.

Zelenskyj tiež povedal, že Ukrajina potrebuje viac systémov protivzdušnej obrany. „Ukrajina potrebuje plnohodnotný vzdušný štít – jedine tak možno poraziť ruský raketový teror. Už sme ukázali, že dokážeme zostreliť dokonca aj tie ruské rakety, ktorými sa teroristi zvlášť chválili,“ uviedol Zelenskyj v narážke na prípady zostrelenia hypersonických striel. „Vďaka pomoci partnerov a dodávkam systémov protivzdušnej obrany obrancovia našej krajiny zachránili tisíce životov.“

čtk

Foto: Zelenskyj Twitter

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA