Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Poľský premiér podporil návrh presunúť Patriot na Ukrajinu

Zverejnené:

Upravené: 24. novembra 2022 o 11:13

198

Zdroj: Wprost

REKLAMA

Globalnews

Poľský premiér Mateusz Morawiecki označil za dobrý nápad presunúť batérie Patriot na Ukrajinu s cieľom chrániť poľsko-ukrajinskú hranicu.

Počas tlačovej konferencie dostal Morawiecki otázku, či sa s ním poradil minister obrany Mariusz Blaszczak, ktorý uviedol, že požiadal Nemecko o presun Patriota na Ukrajinu.

Predseda vlády odpovedal, že sa hovorilo o tom, ako čo najlepšie využiť návrh Nemecka na „ochranu veľkej časti ohrozeného priestoru“.

Japonsko pomôže Ukrajine s generátormi a solárnymi lampami

„Samozrejme, verím, že návrh, ktorý sme predložili, bude dobrým návrhom, ktorý ochráni tento pás zeme, túto hranicu, túto západnú ukrajinsko-poľskú hranicu a túto východo-poľskú hranicu. Robíme všetko pre to, aby sme zaistili najvyššiu bezpečnosť a maximálnu bezpečnosť v tejto časti Poľska,“ povedal Morawiecki.

Zdôraznil, že západná hranica Ukrajiny a východná hranica Poľska je „rovnaký priestor“.

„Chceli by sme, aby bol tento priestor čo najlepšie chránený, aby bomby a rakety, ktoré padajú na Kyjev, Ľvov, Ivano-Frankivsk alebo Stanislaviv starým spôsobom, na Kovel, Rivne, Lutsk, na všetky tieto mestá, aby boli chránené. Odtiaľ utekajú do Poľska vlny utečencov a my sa obávame ďalšej takejto vlny,“ povedal Morawiecki.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA